Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Raitiotieradan paikaksi Härmälässä esitetään Nuolialantietä, missä ratikka kulkisi tien keskellä.

Seuturatikan ratavaraukset Tampereen alueella ovat tulossa Nuolialantielle, Tenniskadulle, Piettasenkadulle ja Turvesuonkadulle.
Kaupunginhallitus esittää valtuuston päätettäväksi, että Härmälän ja Pirkkalan ratahaaralla raitiotien ratavaraus tehdään Hatanpään valtatielle ja Nuolialantielle.
Nuolialantien Härmälänrannan aluetta palvelevalta raitiotiepysäkiltä kehitetään korkeatasoinen kulkuyhteys Messu- ja Urheilukeskukselle.

Muina vaihtoehtoina kiskojen linjaukselle olivat Härmälän seudulla olleet Ilmailunkatu ja Sarankulma.

Seuturatikkaa Tampereen kanssa yhdessä suunnittelevat Kangasala, Pirkkala ja Ylöjärvi ovat tekemässä päätöksiä alueidensa osalta Tampereen päätöksen jälkeen.
Tampereen raitiotien seudullisessa yleissuunnitelmassa tarkastellut ratahaarat ovat Hatanpää - Härmälä - Pirkkala, Tays - Koilliskeskus - Kangasalan Lamminrahka, Lielahti - Ylöjärven Teivo, Soppeenmäki ja kirkonkylä sekä Hervanta - Kangasalan Saarenmaa. Suunnitelmassa on tavoitteena määrittää kuntien yhteinen näkemys raitiotiejärjestelmän kehittämisestä pitkällä aikajänteellä.
Varaukset mahdollistavat raitiotiejärjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa. Tällä hetkellä epätietoisuus raitiotien tulevaisuuden ratalinjojen sijainnista haittaa muun muassa tonttien luovutuksia ja kunnallistekniikan kehittämistä. Yleissuunnitelma ei tähtää raitiotien välittömään rakentamiseen.

Pirkkala päättää omassa valtuustossaan 9. marraskuuta, mihin kiskot linjataan Pirkkalan alueella. Ratikkalinja tulee kulkemaan Naistenmatkantien keskellä kuntakeskukseen. Avoimena on linjan päätepysäkki, jossa vaihtoehtoina ovat kuntakeskus, Lentoasemantie terveyskeskuksen kohdalla ja Turri.