Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KARJALA-SEURAN paistamia piirakoita - suoraan uunista - on tarjolla lauantaina seuran toritapahtumassa Suupantorilla.

Viikonloppuna voi Pirkkalassa pistäytyä torilla nauttimassa piirakoita karjalaisissa tunnelmissa ja jännätä hyvin menestyneiden Pirkkojen salibandypelejä.

Kevään kuntavaalitkin ovat jo mielessä, kun Kokoomus kertoo Pereensaaressa virkistysalueen tulevaisuudesta mustanmakkaran ryydittämänä ja Vihreät nostaa Silmu-lukiolla keskusteluun luontoasiat niin globaalisti kuin Pirkkalan näkökulmasta.

Pirkkalan Karjala-seura kutsuu lauantaina 3.10. väkeä toritapahtumaan Suupantorille. Kello 10 alkaen torilla myydään karjalanpiirakoita suoraan uunista. Tarjolla on myös seuran julkaisemia Evakkotarinoita-kirjoja ja kahvia. Pirkkalaan muutti sodan jälkeen runsaasti evakkoja, joten torilla riittänee "haastelua".

Lauantaina iltapäivällä kello 13-15 Pirkkalan kokoomusyhdistykset kertovat Pereensaaren historiasta ja tulevaisuuden suunnitelmista saaressa olevan huvilan pihapiirissä. Opas Pirjo Kivelä muistelee kello 13 saaren historiaa, pormestari Marko Jarva raottelee tulevaisuutta kello 14 ja lopuksi yhdistykset julkistavat ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Tarjolla on purtavaa, kuten mustaamakkaraa ja ohjelmaa lapsille.

Vihreiden ja samalla eduskunnan nuorin kansanedustaja Iiris Suomela (26) sekä asiantuntija Ulla Helimo ovat alustamassa luontoaiheisessa avoimessa keskustelutilaisuudessa "Elinvoima ja elinkirjo" lukio Silmussa (Urheilutie 11) sunnuntaina. Pirkkalan Vihreiden järjestämässä tilaisuudessa keskustellaan siitä, kuinka ilmastonmuutos, lajikato ja pandemia näkyvät globaalisti ja mitä Pirkkalan luonnolle kuuluu. Tilaisuus alkaa kello 17.

Urheilurintamalla ovat edustusjoukkueista kotipeleissä tulessa Pirkkain salibandynaiset F-liigassa ja miehet Divarissa. Naiset kohtaa O2:n Jyväskylästä lauantaina kello 14 ja miehet Josban Joensuusta sunnuntaina kello 18. Pelit ovat vapaa-aikakeskuksessa.

Mikäli viikonlopun jälkeen haluaa vaihtaa Karjalan herkut länsinaapurin tarjoomuksiin, voi osallistua kanelipullapäivään kirkolla maanantaina 5.10. Sen järjestävät Pirkkalan Pohjola Norden, Pirkkalan marttayhdistys ja seurakunta. Ohjelmassa on kello 16-18.30 korvapuustien paistelua ja maistelua, mehua ja kahvia.