Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SIRUETANAT voivat olla mustia, ruskeita tai harmahtavia. Ruskea versio mateli elokuun lopulla Pereen rannassa. Haitalliseksi vieraslajiksi nimetyn espanjansiruetanan tunnistaa kilven etuosassa sijaitsevasta hengitysaukosta. Vaarattomalla ukkoetanalla hengitysaukko on kilven takaosassa.

Haitallisten espanjansiruetanoiden lisääntyminen huolestuttaa Pirkkalassa. Kesällä Pirkkalaisessa kerrottiin kuinka kahden aktiivisen kuntalaisen talkooporukka keräsi parin viikon aikana kaikkiaan 4500 siruetanaa Takamaan alikulun läheisyydestä.

Pirkkalan omakotiyhdistysten yhteistyöjärjestö Okyt ry otti kopin asiasta. Se lähetti syyskuussa kunnalle yhdessä Pirkkalan Järvenpään omakotiyhdistyksen kanssa kirjelmän, jossa se esittää kunnan ryhtyvän ripeisiin toimiin tappajaetanaksi mainitun espanjansiruetanan torjumiseksi.
Asukkaita pelottaa, että nämä haitalliset etanat levittäytyvät koko kunnan alueelle tuhoten kasvustoa puutarhoissa ja viljelyksillä.

Pirkkalan kunnan ympäristöpäällikkö Vesa Vanninen näyttää vihreää valoa etanaroskiksille. Myös muunlaisia etanatalkoita harkitaan.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 7.10.