Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TOIVION metsissä voi törmätä lauantaina vaeltaviin ja tehtävärasteja suorittaviin partiolaisiin. Kisailijoita on tulossa paikan päälle peräti 400.

PIRKKALAN Pirkot ja Sotkapojat järjestävät lauantaina koko Hämeen partiopiirin yhteisen seikkailijakisan "7-seikkailijakilpailut" Toivion metsissä. Kilpailukeskus on Toivion koululla. Kisaan odotetaan osallistuvan yli neljä sataa 10-12 -vuotiasta seikkailijaa. Pirkkalan kilpailuun osallistuu Hämeen piirin pohjoinen alue (Mänttä, Nokia, Tampere ja Orivesi). Kisassa 4-6 jäsenen kilpailuvartio kiertää noin viiden kilometrin pituisen radan, jonka varrella on ratkottavana erilaisia tehtävärasteja.

Korona-aikana kisan turvallisuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Kisa käydään ulkosalla. Myös ruokailu on maastossa.
– Olemme huomioineen turvallisuuden huolellisesti kisoja suunniteltaessa ja valmisteluita tehdessä. Päivästä tulee turvallinen, kun myös te kaikki huomioitte asian ja toimitte ohjeitten mukaan, kilpailun johtaja Riku Heikkilä Pirkkalan Sotkapojista evästää kisailijoita.
Kilpailut alkavat aamulla noin 8.30 ja viimeiset vartiot saapuvat seikkailultaan maaliin noin kello 18.

VIIKONLOPUN menokalenterissa on Pirkkalassa lauantaina partiokisojen lisäksi pormestariehdokkaan julkistus. Aiemmin kokoomuksen Marko Jarva on jo nimetty ehdolle ja Suupantorilla Pirkkalan demarit kertovat, kuka on heidän pormestariehdokkaansa. Paikalle saapuvat tunnelmaa siivittämään kansanedustajat Jukka Gustafsson, Pia Viitanen ja Marko Asell. Demarien vaalistartti on Suupantorilla la 10.10. klo 12-13.30. Tarjolla keittoa ja leipää sekä tekemistä lapsille.

URHEILUAKIN on tarjolla. Perjantaina 9.10. klo 19 Pirkkain naiset kohtaavat Hämeenlinnan Steelersin F-liigassa vapaa-aikakeskuksessa ja sunnuntaina 11.10. kello 17 Divaria johtavat miehet saavat vastaansa Limingan LNM:n.