Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN valtuuston puheenjohtaja Taru Tolvanen (sd) haastaa nykyisen pormestarin Marko Jarvan.

Pirkkalan demarit julkistivat lauantaina pormestariehdokkaansa ja ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Valtuustoa kuluvalla vaalikaudella johtava Taru Tolvanen lähtee haastamaan istuvaa pormestaria Marko Jarvaa, jonka kokoomus on jo valinnut omaksi pormestariehdokkaakseen. Pirkkalassa toimivat muut puolueet eivät ole vielä ilmoittaneet, asettavatko myös ne oman ehdokkaansa tehtävään.

Talouspalvelutiimin esimiehenä Keskolla työskentelevä Tolvanen on paljasjalkainen pirkkalalainen, joka on asunut koko ikänsä, 37 vuotta,  paikkakunnalla. Kunnallispolitiikassa hän on ollut mukana noin 16 vuoden ajan, vuodesta 2004. Lisäksi hän on kirkkovaltuutettuna Pirkkalan seurakunnassa. Ennen nykyistä kirkollisvaalikautta hän johti kirkkovaltuustoa kahden kauden ajan. Tolvanen on myös Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) hallituksen jäsen.

Tolvanen painotti kaikkien puolueiden yhteistyön merkitystä kunnallisessa päätöksenteossa Suupantorilla pidetyssä ehdokkuutensa julkistamistilaisuudessa.

– Minulle on mieluinen edeltäjäni, valtuuston puheenjohtajana toimineen Pertti Skogbergin ajatus Pirkkala-puolueesta. Se, että osattaisiin tehdä hyvässä hengessä yhteistyötä kuntalaisten parhaaksi, Tolvanen sanoi.

– Pormestarin tehtävä on olla neuvottelija, konsensuksen tukija ja henkilö, joka vie asioita eteenpäin yhdessä muiden kanssa.

Seuraavat kuntavaalit järjestetään 18.4.2021. Puolueiden on jätettävä ehdokaslistansa viimeistään 9.3.2021. Demarit julkistivat lauantain toritapahtumassa 13 ensimmäistä kuntavaaliehdokastaan, joiden joukossa on Taru Tolvasen lisäksi muun muassa Pirkkalan entinen pitkäaikainen kunnanjohtaja Risto Koivisto.

Demareiden vaalistarttia olivat vauhdittamassa puolueen kansanedustajat Marko Asell, Jukka Gustafsson ja Pia Viitanen.