Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

RAKENTAJILLA oli kiikarissa tehdä asuntoja kuvassa Pereentien oikealla puolella näkyvälle alueelle lähellä Pirkkalan ja Tampereen rajaa. Pirkkalan kunnanhallitus päätti pitää alueen puistona.

Pirkkala ei lähde kaavoittamaan asuntoja Pereentien ja Härmälänojan väliselle puistokaistaleelle. Tamperelainen Asuva Oy oli jättänyt hakemuksen, jossa se toivoi alueen uudelleenkaavoitusta ja varaamista noin sadan perheasunnon rakentamista varten. Kyseessä on kunnan omistama kapea puistoalue Pirkkalan Pereen ja Tampereen Härmälänrannan välissä.

Asiasta ehti jo syntyä viime viikon lopulla poliittisesti kuuma peruna, kun pormestari Marko Jarva (kok)  puolsi ehdotuksessaan hanketta. Jarvan mielestä alueella olisi voitu aloittaa kaavaprosessiin tähtäävä valmistelu.
Maanantaina pormestari oli muuttanut käsitystään asiasta ja ehdotti, että Asuva Oy:n hakemus ei anna aihetta toimenpiteisiin. Kunnanhallitus oli yksimielisesti samaa mieltä.

Kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen oli alunperinkin kielteisellä kannalla hankkeeseen ja muistutti, että viheralueet ovat vähenemässä Partolan ydinalueella.
Pirkkalan omistamat yritystontit ovat loppuneet, mutta asumiskäyttöön kaavoitettua maata on reilusti jo nyt.
– Omat asemakaavavarannot ovat erittäin hyvät. Kaavoissa on rakennusoikeuksia asunnoille määrä, joka riittää 300-400 asukkaan vuosikasvulla 6-8 vuodeksi, Jääskeläinen toteaa.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 14.10.