Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

MARKKU Rantanen voitti kuvallaan "Pirkkalan aamu" Suomen Ilmailuliiton ja Ilmailu-lehden ilmailukuvakilpailun.

Suomen Ilmailuliiton ja Ilmailu-lehden ilmailukuvakilpailun on voittanut Markku Rantanen Pirkkalan aamu -nimisellä kuvalla. Yleisöäänestyksessä annettiin 680 ääntä, joista Rantasen kuva sai 172.
Valokuvaamista ”vakavaksi harrastuksekseen” kuvaileva Rantanen kertoo suunnitelleensa sumukuvan ottamista pitkään.
– Odotimme elokuussa hetkeä, jolloin tulee sopivia aamusumuja. Sovimme, että lähdemme kuudelta ennen auringonnousua Pirkkalasta lentämään. Kun olimme lähdössä kentälle, sumu alkoi nousta ja mietimme, pääsemmekö edes ilmaan. Lensimme Tampereen itäpuolelle, missä kuvasin aamusumuja Sorilanjoessa. Koska muualla ei ollut sumua, lähdimme kohti Pirkkalaa, Rantanen kertoo kuvausaamusta.

Pirkkalassa sumua näkyikin loistavasti. – Missään muualla ei ollut sumua, vain kentän puolesta välistä eteenpäin. Kentän Metarissa oli, että kiitotienäkyvyys on pienimmillään 1000 metriä. Laskeuduimme täydessä visuaalikelissä kiitotien päähän, mutta kiitotien toinen pää oli aivan sumussa, eikä lennonjohto nähnyt meitä ollenkaan, Rantanen kertoo.
Rantanen keskittyi kuvaamiseen; lentäjänä oli Johannes Pulla.


54-vuotias Rantanen innostui lentämisestä jo lapsena.
– Isäni vei minut lapsena Härmälän kentälle katsomaan Convair Metropolitania, ja pääsin sen kyydissä Härmälän kentältä Helsinkiin ja takaisin. Isäni työkaverilla oli yksityislentäjän lupakirja, ja hän vei minut muutaman kerran lentämään. Meinasin tehdä purjelentolupakirjan, mutta kun Härmälän kenttä lopetettiin -80-luvulla ja toiminta siirtyi Teiskoon, lentäminen jäi, koska minulla ei vielä ollut ajokorttia, Rantanen kertoo.
Rantanen on harrastanut moottorilentoa nyt 10 vuoden ajan. Hän on myös Pirkkalan palolentotukikohdan varapäällikkö.
Kilpailun toisen sijan otti niin ikään Markku Rantanen kuvalla Wanha Rouva; kuvassa on DC 3 -kone. Toiseksi tuli Rita Marttusen kuumailmapallokuva Tää on niin nähty.

Suomen Ilmailuliitto ry on Suomen valtakunnallinen harraste- ja urheiluilmailun järjestö, jonka tärkein tehtävä on edunvalvonta. Ilmailu-lehti on liiton jäsenlehti.

Kuvat ovat nähtävillä www.ilmailuliitto.fi