Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Uuden koulukeskuksen ja liikuntatilojen takia tehdyn kaavaehdotuksen havainnekuva avaa Pirkkalan keskustan maisemia muutama vuosi tästä eteenpäin. Tilat on määrä ottaa käyttöön 2024. Liikuntatilojen toteutusmallista päätetään ensi viikolla. Vaihtoehdot ovat kunnan oma laajennus tai yksityinen Sporttikampus.

Pirkkalan keskustan jättimäinen rakennushanke, koulukeskuksen ja sen vieressä olevien liikuntatilojen uusiminen etenee. Kunnanhallitus päätti maanantaina asettaa oheisen havainnekuvan mukaisen kaavaehdotuksen nähtäville.

Kunnanhallitus sai myös selvityksen Sporttikampuksen valmistelutilanteesta.  Ensi viikolla sen on määrä päättää, lähdetäänkö hanketta viemään eteenpäin kunnan investointina vai alkaako yksityinen yrittäjä pyörittää vapaa-aikakeskusta ja sen viereen rakennettavia tiloja. Liikuntatilaa tarvitaan lisää jo pelkästään koululiikuntavuoroja varten, sillä kouluilla olevat liikuntasalit poistuvat koulukeskuksen purkamisen myötä käytöstä.

Kaava-alue jakautuu koulukampukseen ja liikuntakampukseen. Koulukampuksen puolelle on osoitettu rakennusoikeutta myös nelikerroksiselle paikoitustalolle ja lämpökeskukselle.
Koulukampuksen rakennusoikeudeksi ehdotetaan 28.000 kerrosneliötä. Nykyiset koulutilat puretaan pois lukuunottamatta osaa Naistenmatkan alakoulusta.
Liikuntakampuksen rakennusoikeus on ehdotuksessa 11.500 kerrosneliötä. 

Koulukampuksen ja uusien liikuntatilojen on määrä olla toiminnassa 2024, joten hankkeen toteutukseen on siirryttävä ripeästi kaavoituksen ja liikuntatilojen toimintamallin varmisttua.