Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Ilmavoimien koko maan kattavaan harjoitukseen osallistuu hävittäjiä myös Pirkkalasta. Kuvassa Hornet näytöslennolla Pirkkalan tukikohdan yllä.

Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot järjestävät lentotoimintaharjoituksia tällä viikolla maanantaista perjantaihin asti 9.-13. marraskuuta. Rissalan, Rovaniemen, Oulunsalon, Pirkkalan ja Tikkakosken tukikohdista lennettävissä harjoituksissa on mukana yhteensä lähes 30 Hornet -monitoimihävittäjää ja yhdeksän Hawk-konetta.

Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskus lentää Touho 20 -harjoituksen Pirkkalan tukikohdasta Hornet- ja Hawk-kalustolla. Lentotoimintaa on tiistaista torstaihin 10.-12.11. kello 9-22. Lennot suuntautuvat Pirkkalasta pääosin Tampereen, Jämsän ja Seinäjoen väliselle alueelle.

Harjoituksiin liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yksittäisiä Hornetien yliäänilentoja. Lisäksi harjoituksissa käytetään Hornetien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat kirkkaina valoilmiöinä
Harjoitukset toteutetaan pääasiassa kantahenkilökunnan voimin.