Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALANKYLÄN kyläportit vihittiin käyttöön lauantaina Sikojoen sillalla pidetyssä tilaisuudessa, jonka jälkeen avajaiskahvit nautittiin pitäjänmakasiinilla. Kyläläiset ovat valinneet portinmallin äänestämällä mieluisinta Pirkanmaan elykeskuksen antamista vaihtoehdoista.  Kyläporttien ylläpidosta vastaa kyläyhdistys. Kuva: N. Kortesmaa

Enää ei pitäisi olla kenellekään epäselvää, mistä Pirkkalankylä alkaa ja mihin se päättyy.
Lauantaina Sikojoen sillalla vihittiin käyttöön Pirkkalankylän kyläportit. Toiset portit löytyvät Jyrkänpäästä kohdalta, missä Anian rantatien nopeusrajoitus vaihtuu 80:stä 60:een.
– Tosin jälkimmäiset portit eivät ole ihan täsmälleen kylän rajalla, koska ely-keskuksen ohjeiden mukaan portteja ei saa laittaa 80:n rajoitusalueelle, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Juha Hyttinen.
– Oikea kyläraja sijaitsee Anian rantatien ja Topparintien risteyksen tienoilla.

Portit kertovat Hyttisen mukaan siitä, että kulttuurihistoriallisesti merkittävän, tuhansia vuosia vanhan Pirkkalankylän alue on koko Pirkkalan kunnan sydän.

– Toivomme, että kyläporttimme olisivat esimerkkinä koko Pirkkalalle ja sen kylille siitä, miten voi tuoda esiin kuntamme ainutlaatuisuutta.

Portit vihki käyttöön pormestari Marko Jarva.

Lue lisää näköislehdestä tai printti-Pirkkalaisesta ke 11.11.