Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PORMESTARIEHDOKKAAKSI valittu Harri Vuorenpää sai onnittelut perussuomalaisten kansanedustajalta Kike Elomaalta Pirkkalan torilla. Maski on riisuttu hetkiseksi kuvausta varten. Taustalla puolueen tamperelainen kansanedustaja Veikko Vallin.

– PERUSSUOMALAISET tavoittelee kevään kuntavaaleissa Pirkkalasta selkeää paikkamäärän lisäystä, sanotaan 6-7 valtuutettua nykyisen kahden sijaan, linjasi puolueen pormestariehdokkaaksi julkistettu Harri Vuorenpää lauantaina toritapahtumassa Pirkkalan keskustassa.

Vuorenpää on toiminut Pirkkalan paikallispolitiikassa vajaat kymmenen vuotta. Hän on kunnanhallituksen jäsen ja myös perussuomalaisten Pirkanmaan piirin puheenjohtaja ja puoluehallituksen jäsen.

Hän haluaa nostaa vaalikamppailussa esiin muun muassa vastuullisen taloudenpidon ja kunnallisen  itsemääräämisoikeuden säilyttämisen.

– Pirkkala on elinvoimainen kunta, jonka ei tarvitse luovuttaa päätösvaltaa asioistaan muualle yhtään enempää kuin on tarvis. Seutuyhteistyö on kannatettavaa, mutta sanelun mukaan ei saa mennä.

Sote- ja terveysuudistuksessa hän näkee vaaroja.

– Kunnille jätetään enää hyvin pieni verotusoikeus. Siitä ei ole pitkä matka kyselyihin, että miksi noita pieniä kuntia yleensä enää onkaan.

Torilla vierailivat myös kansanedustajat Veikko Vallin, Veijo Niemi ja Ritva "Kike" Elomaa, joka voitti kehonrakennuksen Ms. Olympia -kisan ja Euroopan mestaruuden 1981.

– Siitä on pian 40 vuotta. Voimailen yhä autotallissani Turussa viikonloppuisin ja annan kuntoiluneuvoja. Ikäihmisen pitää olla kiitollinen jokaisesta lihaksesta, mitä hänellä on. Ne tuppaavat iän myötä katoamaan. Valitettavasti liikunnan isosta merkityksestä terveysmenojen säästäjänä ei koskaan puhuta eduskunnan isossa salissa, Elomaa sanoi.

 

SORKKALAN seudulla Pirkkalan haja-asutusalueella asuva Vuorenpää on tilitoimistoyrittäjä ja koulutukseltaan tradenomi. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi neljä tyttöä, kaksi poikaa ja kaksi koiraa.

Vaikka Pirkkala on vahva taloudessa, Vuorenpää sanoo sen tarvitsevan ryhtiliikettä.

– Vuosikausia on hyödytty hyvästä yritystonttien myynnistä, nyt ne ovat lopussa. Uusia yritystontteja tarvitaan, mutta taloudessa on pärjättävä myös ilman niistä saatavia tuloja.

Torilla olleista kansanedustajista Veijo Niemi ja Veikko Vallin sanoivat Suomen uusimman sote-uudistuksen olevan vielä epäselvä asia.

– Helsingin pormestari Jan Vapaavuori totesi uudistuksen edellisissä käänteissä eräässä suurten kaupunkien kokouksessa, että sote-uudistuksella haetaan kuntien alasajoa, tamperelainen Vallin muisteli.