Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ALEKSI Nuutinen (vas.),  Aukusti Arvola ja Konsta Kalves ovat Pirkkalan yhteislukion tyytyväisiä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoita. Uuden lukiorakennuksen hienot tilat ja läheinen sijainti vaikuttivat heidän lukiovalintaansa.

Pirkkalan valtuustossa jätetty aloite nosti esiin huolen siitä, saavatko paikkakunnan nuoret jatko-opiskelupaikkoja peruskoulun jälkeen. Asian teki ajankohtaiseksi osaltaan oman lukion pääsyrajan nousu uuden lukiorakennuksen suosion myötä.

Opetuspäällikkö Mika Luukkasen tekemä selvitys kertoo, että huoli on ainakin toistaiseksi ollut turha.
– Viime kevään yhteishaun ja kesällä tehdyn jälkiohjauksen pohjalta kaikki nuoret saivat toisen asteen opiskelupaikan, Luukkanen toteaa.
Jatkossa voi kuitenkin tulla tunkua oman kylän lukioon, kun oppilasmäärät kasvavat Pirkkalassa.
Toissa vuonna peruskoulun päätti Pirkkalassa 200 nuorta. Vuonna 2025 ikäluokan kooksi on arvioitu 300.
 
Lukion rehtori Marjukka Suihko pitää keskiarvorajan nousua kahdeksaan myönteisenä asiana. Pari vuotta sitten lukioon pääsi vielä 7,3:n keskiarvolla.
– Sillä on ollut se positiivinen vaikutus, että 95 prosenttia opiskelijoista on nyt Pirkkalassa asuvia nuoria. Siihenhän meillä on pyrkimys ollut.
– Aiemmin kun meille pääsi alemmalla keskiarvolla, tänne tuli kaupungista nuoria, jotka eivät päässeet siellä lukioon. Heitä oli 10-15 prosenttia oppilaistamme, joskus lähes kolmannes.
Oppilasvirran suunta on siis vaihtunut. Suihko kehuu, että lukioon nyt tullut nuorin ikäluokka on ”mahtava”.

TILOJEN osalta täyskäyttö on totta jo nyt. Lukiorakennuksessa ei ole kasvunvaraa. Sopiva vuosiluokan koko on Suihkon mukaan 85.
– Meillä on nyt 280 omaa lukiolaista ja lisäksi 55 Tredun kaksoistutkintoa tekevää. Abien ikäluokka on poikkeuksellisen iso. Perjantaina ollaan jo ihan pulassa ja alakerran oppilaiden hyppytuntilounge on otettu opetuskäyttöön, Suihko kertoo.

Lue lisää printti-Pirkkalaisesta tai näköislehdestä ke 18.11.