Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VILLE Haapasalo paistaa lauantaihin asti hatsapureja Pirkkalassa. Hatsapuri on juustotäytteinen pitsantapainen georgialainen perinneleipä. – Kaloreja riittää. Juustona on aitoa sulugunia, Haapasalo kertoo.

TÄHTINÄYTTELIJÄ Ville Haapasalolta loppuivat viime keväänä työt kuin leikaten koronaepidemian takia. Syntyi idea perustaa leipomo Haapasalon mökkikuntaan Puumalaan Itä-Suomeen ja alkaa myydä suositussa kesäsatamassa georgialaisia juustotäytteisiä hatsapureja.

– Laskin, että 2200 asukkaan kunnassa on 15 000 mökkiläistä. Kyllä siellä pitäisi kauppaa syntyä.

Idea paljastui loistavaksi.

– Myimme Puumalassa kesällä 25 000 hatsapuria. Ajatukseni oli alunperin vain hankkia kesätyö ja palailla syksyllä oman alan hommiin, kun korona on ohi, Haapasalo kertoi.

Kun korona jatkui ja hatsapurit vietiin käsistä, päätettiin jatkaa.

– Aloimme kierrellä Etelä-Suomea kojun kanssa. Pian valloitamme pohjoisen ja sitten koko maailman, mies nauraa Pirkkalassa, missä hatsapurit paistuvat Citymarketin oven edustalla lauantaihin asti.

– Teen nyt tätä hommaa pidemmän aikaa. Venäjän rajat ovat kiinni kuulemma vuoden 2021 loppuun. Valtaosa töistäni on siellä, tv-sarjoja ja muita.

Haapasalon hatsapuribisnes on sitä paitsi laajentunut mahtavasti. – Meillä on nyt 15 ja pian yli 20 ihmistä töissä. Olemme maailman suurin hatsapurien valmistaja. Georgiassa näitä tehdään pienissä leipomoissa.

HAAPASALO on pidetty mies, joka saa hymyn kaikkien hatsapurin jonottajien kasvoille. Eikä ihme. Hän juttelee rennosti niitä näitä asiakkaiden kanssa ja poseeraa yhteiskuvissa.

Hänen tunnetaan erityisen hyvin Venäjällä. Haapasalon matkailuohjelmissa Uralin takana olevien pikkukylien asukkaat ovat pökertyä ihastuksesta, kun näkevät "Villen". Eipä siis ihme, että myös Pirkkalassa asuva Irina Auvinen hymyilee onnellisena päästessään yhteiskuvaan.

– Montako selfietä kesän mittaan on otettu? Varmaan 200 päivässä, Haapasalo arvioi.

Yleisöstä tulee pelkkää kannustusta. Mieshenkilö kehuu Haapasalon matkailuohjelmia ja kysyy, milloin niitä tulee lisää. – Nyt ei voi tehdä, kun rajat ovat kiinni, Ville vastaa. Naisasiakas ottaa kuvan ja toivottaa hyvää jatkoa kaikille Haapasalon tekemisille.

KESÄLLÄ Puumalassa Haapasalo vakuutteli myyvänsä satamassa herkkujaan niin kauan kuin jonoa piisaa, vaikka jouluun asti. – No kyllä se jono loppui syksyllä, mutta vireillä on perustaa sinne ympäri vuoden avoinna oleva kiinteä hatsapuripaikka, hän kertoo.

– TV- ja elokuvapuolella on vaikka mitä virityksiä, joita voi tehdä korona-ajan jälkeen. TV-ohjelmaa on valmisteltava puoli vuotta etukäteen, joten juuri nyt niitä aivan mahdoton toteuttaa, kun ei tiedä mitä on edessä.