Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ABITURIENTTI Ville Nousu (selin) keskusteli pääministeri Sanna Marinin kanssa tämän vieraillessa entisessä opinahjossaan maanantaina aamupäivällä.

PÄÄMINISTERI Sanna Marin (sd) vieraili maanantaina aamupäivällä tutustumassa entiseen opinahjoonsa Pirkkalan yhteislukioon. Toiviossa asunut Marin kävi koulunsa Pirkkalassa alakoulusta lukioon asti.

– Pirkkalassa on aina mukava käydä. En ole ollut tässä kyseisessä lukiorakennuksessa vaan siinä vanhassa yläasteen vieressä siivessä. Täällä on tuttuja opettajia ja yhtä mukava tunnelma kuin omina lukioaikoina. Viihdyin erittäin hyvin Pirkkalan lukiossa ja koin, että se oli hyvä opiskeluympäristö, Marin kertoi Pirkkalaiselle.

Oppilaat seurasivat kiinnostuneina ja suut menivät muikeiksi, kun maailmanmaineeseen noussut pääministeri seurueineen kierteli käytäviä ja lukion moderneja tiloja kysellen välillä kuulumisia.

– Onko täällä toiviolaisia? hän tiedusteli ja muutamia käsiä nousi.

Oppilaista Tuuli Ingman ja Ville Nousu saivat kunnian kuulua Marinia saattaneeseen seurueeseen ja esittää pääministerille kysymyksiä. Tuuli Ingman tiedusteli pääministeriltä muun muassa sitä, millä keinoin Suomen matalalla tasolla oleva syntyvyys saataisiin nousuun. Paikalla olivat myös lehtorit Pasi Kervinen ja Veli-Matti Rautio, jotka olivat pääministerin entisiä opettajia.

Marinin vierailua emännöi Pirkkalan valtuuston puheenjohtaja ja pormestariehdokas Taru Tolvanen (sd). Hänellä on toiviolaisena yhteistä historiaa Sanna Marinin kanssa niin kouluajoilta metsäleikeistä, rippileiriltä kuin myöhemmin demarinuorista ja politiikan parista.

– Pormestarimalli on toiminut hyvin Pirkkalassa. Meillä on pian budjettikokous ja näyttää, että talousarvio on saatu koottua ja siitä voidaan päättää aika hyvässä yhteisymmärryksessä, Tolvanen kertoi Marinille.

Lukiovierailun jälkeen pääministeri tapasi vielä Pirkkalan kunnan johtoa ja poliittisia päättäjiä lounaalla.

Lue keskiviikon Pirkkalaisesta lisää pääministerin Pirkkalan-vierailusta.