Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LASTEN liikuntaryhmät voivat nykyrajoituksilla jatkaa toimintaansa, mutta esimerkiksi Pirkkalan Pirkkain kaikki aikuisten sisätilojen harrastusryhmät ovat tauolla ainakin 15. joulukuuta asti. Arkistokuva Pirkkalan päiväkotien salibandyturnauksesta 2019.

TIUKENTUVAT alueelliset koronarajoitukset ovat tuoneet muutoksia moniin Pirkkalan kunnan palveluihin. Kunta tehostaa henkilöstön kasvosuojainten käyttöä omissa toimipisteissään. Myös asiakkaita neuvotaan käyttämään kasvosuojaimia kunnan palveluissa asioidessaan eli esimerkiksi lasta päiväkotiin tuodessa tai kirjastossa.

Pirkkalan lukiolaisia on ohjeistettu käyttämään kasvomaskia torstaista 26. marraskuuta alkaen. Maskisuositus on voimassa toisen asteen oppilaitoksissa 24. joulukuuta saakka.

LIIKUNTATILOISSA yli 20-vuotiaiden sisäryhmäliikuntatunnit, kuten tuolijumpat, kuntosaliryhmät ja vastaavat, on keskeytetty 15. joulukuuta saakka. Ryhmille voidaan järjestää mahdollisuuksien ja sään mukaan liikuntatunteja ulkona. Ryhmiin voi osallistua kerrallaan korkeintaan 10 henkilöä.
Kunta suosittelee maskien käyttöä myös kaikissa liikuntapaikoissa. Liikuntatiloihin ei saa tulla sairaana tai vähäisienkään flunssan oireiden vaivatessa.
Liikuntasaleista suositellaan keskeytettäväksi alueellisen ohjeistuksen mukaisesti yli 20-vuotiaiden harrastusliikuntaryhmät, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Harrastusliikuntaryhmien toiminnasta vastaavat urheiluseurat.

Pirkkalan Pirkkain toiminnanjohtaja Niina Kuhlman kertoi torstaina, että seuran kaikkien lasten ja juniorien salibandyn, lentopallon ja pesäpallon ryhmät A-juniori-ikäisiin asti jatkavat normaalisti harjoituksia ja pelejään.

– Sen sijaan kaikki aikuisten harrastusryhmät samoissa lajeissa ovat nyt tauolla ainakin 15. joulukuuta asti. Tämä koskee 180 ihmistä, Kuhlman sanoo.

Pirkkain salibandyn miesten 1-divisioonan joukkue saa pelata ensi tiistaille merkityn kotipelinsä ja myös naisten F-liigan ottelut jatkuvat. Pirkoilla ei ollut vielä torstaina tietoa, voidaanko peleihin ottaa yleisöä. Alkukaudella Pirkoilla on ollut peleissä 120 katsojan rajoitus.

JOULUTORI järjestetään kaikesta huolimatta Suupantorilla tulevana viikonloppuna perjantaina 27. ja lauantaina 28. marraskuuta. Kaikkien tapahtumaan osallistuvien tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja pitää yllä turvavälejä. Kunta ohjeistaa kaikkia osallistujia käyttämään kasvosuojaimia tapahtumassa. Tapahtumaan ei saa tulla sairaana.
Jouluinen jazz-konsertti, josta ilmoitettiin vielä keskiviikon Pirkkalaisessa, on peruttu sunnuntailta 29. marraskuuta.

Pirkkalan joulutori Suupantorilla pe-la 27.-28.11. Avoinna pe 16-20, la 12-18.