Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN liikuntatalo saa laajennuksen, joka toteutetaan kunnan omana investointina. Tämä koivikkoinen tontti nykyisen talon vieressä on ehdokas sijoituspaikaksi. Tekeillä oleva kaava mahdollistaa laajennuksen myös talon toiselle puolen, mutta siellä voi tulla ahdasta yleisurheilukentän takia.

PIRKKALAN koulukampus ja vapaa-aikakeskus saavat lisätilaa liikunnalle kunnan omana investointina. Kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessa toimintamallista täpärästi äänin 6-5. Hylätyksi tuli ehdotus, että tilat olisi rakennettu yksityiseltä pohjalta ja kunta olisi tämän jälkeen hankkinut tarvitsemansa vuorot, kuten koululiikunnan, ostopalveluna Sporttikampusta pyörittävältä yritykseltä.

Ehdotuksen tilojen tekemisestä kunnan omana investointina teki sosiaalidemokraattien Janika Lanne. Ehdotus voitti käydyt kaksi äänestystä täpärästi. Kunnan omana investointina tehtävää liikuntahanketta kannattivat hänen lisäkseen Jouko Karppanen (sd), Teppo Hoikkala (vihr), Eeva Uskali (sd), Arja Rinneaho (vihr) ja Riitta Kuismanen (kd).

– Näin kunnalla säilyy päätösvalta lakisääteisen koululiikunnan suunnittelussa ja organisoinnissa myös tulevaisuudessa, Lanne perusteli.
– Kunnan mahdollisuudet vaikuttaa seurojen ja muiden kunnan kohderyhmien tasapuoliseen kohteluun vuorojen saamisessa säilyvät. Nykyinen vapaa-aikakeskus palvelee koulukampusta myös laajennuksen rakentamisen aikana, esityksessä todettiin.
Samaten koulukeskus säilyy Lannen mukaan turvallisena liikkua, kun liikennemäärät eivät kasva enempää kuin on välttämätöntä.
 – Uusia ja laajempia sisäliikuntamahdollisuuksia voidaan toteuttaa yhteistyössä yksityisen toimijan kanssa toisaalla Pirkkalan kunnan alueella, esityksessä perusteltiin valintaa.

PORMESTARI Marko Jarva (kok) oli esittänyt valmistelun pohjalta, että kunta valitsisi toteutustavaksi ostopalvelumallin eli yksityisen hankkeen. Kokouksessa nousi äänestykseen aivan uusi lisäesitys, kun Raili Naskali (kesk) esitti Mika Hakkaraisen (kok) kannattamana, että kunnanhallitus päättäisi koululiikuntatilojen toteuttamismalliksi ostopalvelumallin yksityiseltä toimijalta ja lisäksi selvitettäisiin vaihtoehtoinen sijoituspaikka yksityisille liikuntatiloille.

Naskalin esityksen taustalla oli Keskustan valtuutetun Heikki Riihimäen viime viikolla esittämä uusi idea hallihankkeesta jäähallin viereen. Riihimäki oli rakennusyrittäjänä kiinnostunut myös hankkeen toteuttamisesta. Naskalin ja Hakkaraisen takana oli lopulta viisi kunnanhallituksen jäsentä, kun Jukka Alamäki (kok), Marko Jarva (kok) ja Harri Vuorenpää (ps) äänestivät esityksen puolesta. Tämän jälkeen äänestettiin vielä Janika Lannen ja pormestarin alkuperäisen esityksen välillä. Äänestys sujui muuten samaan tapaan kuin edellinen, mutta Raili Naskali äänesti tyhjää.

PIRKKALAN keskustan uusi koulukampus on määrä ottaa käyttöön vuonna 2024. Samaan aikaan tarvitaan myös lisää liikuntatilaa oppilaille, sillä itse koulukampukseen ei tule varsinaisia liikuntatiloja.

Pirkkalalla on vireillä liikuntatilojen kehityshanke myös Loukonlahdessa. Liikuntapuiston ja sen viereen tulevan asuinalueen kaavoitus on käynnissä Pereentien vieressä. Loukonlahden alueelle ollaan kaavoittamassa tontteja sisähalleille ja ulkourheilupaikoille. Yksi toimija on jo ollut halukas toteuttamaan Loukonlahteen yksityiseltä pohjalta tehtävän jalkapallohallin Pirkkalan Jalkapalloklubi PJK:n kumppanina.