Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN Vanhan kirkon sankarihaudalla järjestetään perinteinen seppeleenlasku itsenäisyyspäivänä.

KORONARAJOITUKSET tuovat muutoksia Pirkkalassa pidettäviin itsenäisyyspäivän ja joulun ajan tilaisuuksiin.

Pirkkalan seurakunta joutui sulkemaan jouluisen valopolun Pappilassa, koska omatoimisesti kuljettu polkukin tulkittiin tapahtumaksi, jota ei nyt voi aluehallintoviraston linjauksen mukaan järjestää edes ulkona. Kokoontuminen sallitaan korkeintaan kymmenelle ihmiselle kerrallaan sekä sisä- että ulkotiloissa, vaikka käytössä oleva alue olisi laaja.

Valopolun oli määrä olla avoinna lauantaihin asti.

– On ihan selvää, että seurakunta vastuullisena yhteisönä noudattaa tässä tilanteessa viranomaisten ohjeita ja linjauksia, jotka ovat viime päivinä tiukentuneet. Toki voi kysyä, onko ulkotapahtuman kohdalla linjaus liiankin tiukka, etenkin kun esimerkiksi kaupoissa ei rajoiteta asiakasmääriä, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth sanoo.

– Mutta näillä nyt mennään, ja aina näissä rajoituksissa toiset menettävät enemmän kuin toiset. Ja ymmärrän toki hyvin, että viranomaiset haluavat antaa selvän viestin siitä, että nyt ei ole aika kokoontua joukolla yhteen.

Seurakunta kuitenkin järjestää itsenäisyyspäivän perinteisen seppeleenlaskun Pirkkalan vanhalla kirkolla. Tilaisuuden voi järjestää, koska itsenäisyyspäivän aamuna kello 9 tapahtuva seppeleenlasku ei ole varsinainen yleisötilaisuus. Paikalla ovat lähinnä seppeleiden laskijat veteraaniyhdistyksestä sekä kunnan ja seurakunnan edustajat.

Jos pirkkalalaiset haluavat kunnioittaa itsenäisyyttä vierailemalla sankarihaudalla omatoimisesti seppeleenlaskun jälkeen tai vaikka illalla, se ei ole kiellettyä. Jos paikalla ei ole yksin, on kuitenkin noudatettava normaaleja turvatoimia.

Itsenäisyyspäivänä kello 10 Pirkkalan kirkossa alkaa jumalanpalvelus, johon seurakuntalaiset eivät voi osallistua. Jumalanpalvelus lähetetään suorana verkossa seurakunnan nettisivujen kautta.

PIRKKALAN kunnan perinteinen itsenäisyyspäivän juhla on peruttu jo aiemmin, mutta päivää voi juhlistaa kuuntelemalla kotisohvalla kunnan tarjoamaa etäkonserttia jo lauantaina. Konsertin solistina on  Sami Saari. Konsertissa kuullaan myös pormestari Marko Jarvan tervehdys. Konsertti taltioidaan ja tallenne on katsottavissa samalla verkkosivulla myöhemminkin.

Itsenäisyysjuhlakonsertti la 5.12. klo 19-20 netissä osoitteessa pirkkala.fi/itsenaisyysjuhla