Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SUOMEN itsenäisyyttä kunnioitettiin aamun sarastaessa seppeleenlaskulla Pirkkalan vanhalla kirkolla.

Itsenäisyyspäivä alkoi Pirkkalassa seppeleenlaskutilaisuudella Vanhalla kirkolla. Pirkkalan kunnan, seurakunnan, veteraaniyhdistyksen ja muutamien muiden järjestöjen edustajat laskivat seppeleitä niin toisessa maailmansodassa kaatuneiden sankarihaudan muistomerkille kuin sodissa kaatuneiden Karjalaan haudattujen ja vuoden 1918 uhrien muistomerkeille.

– Tämä on hyvin poikkeuksellinen itsenäisyyspäivä. Niin seppeleenlaskutilaisuus kuin jumalanpalvelus sen jälkeen ovat erilaiset. Jumalanpalvelus on siirretty Vanhalta kirkolta Pirkkalan kirkolle eikä siellä rajoitusten vuoksi voi olla seurakunta läsnä, kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth totesi seppeleenlaskijoita tervehtiessään.

– Muistetaan näissä oloissa kiitollisuus itsenäisyydestämme, jonka vuoksi osa suomalaisista uhrasi jopa henkensä, Silfverhuth totesi.

Kirkossa sunnuntaina pidettävä jumalanpalvelus lähetetään suorana lähetyksenä seurakunnan verkkosivujen kautta.

Kuvakooste seppeleenlaskutilaisuudesta Pirkkalaisen Facebook-sivulla.