Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALASSA asuva somevaikuttaja ja blogisti Hanna Parviainen keräsi ystävänsä kanssa lähes 15 000 euron arvoisen lahjoituksen Tampereen ensi- ja turvakoti ry:lle. Hän pitää suosittua ”Yli pyykkivuorten” -blogia ja on perustanut Ragemutsit-ryhmän Facebookiin.

Tampereen ensi- ja turvakoti ry sai viime viikolla lähes 15.000 euron arvoisen tavaralahjoituksen somevaikuttajilta ja yrityksiltä. Pirkanmaalaiset media-alan ammattilaiset ja äidit Katja Lehtinen ja Hanna Parviainen huolestuivat korona-aikana perheiden tilanteista. He pohtivat, miten voisivat auttaa pirkanmaalaisia perheitä.
 – Poikkeusajan etäkoulu- ja etätyöaika oli monilla tavoilla raskas, erityisesti perheissä, joissa on ilman koronaakin monia huolia ja pelkoja.
– Lapsiperheisiin kohdistuvat lomautukset, työttömyys, epävarmuus, turvattomuus ja muut arjen huolet huolestuttivat meitä. Pohdimme, miten voisimme auttaa.

Heidän organisoimaansa tempaukseen lähti 24 yritystä. Ne lahjoittivat muun muassa lahjakortteja ravintola- ja kahvilapalveluihin sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaan.
Lahjoituksena saatiin myös laatikoittain villasukkia, lasten talvihattuja, pipoja, kaulureita, hanskoja ja vauvan- ja isompien lasten vaatteita.

Ensi- ja turvakoti ry:lla on Tampereella kaksi turvakotia ja yksi ensikoti. Ne ovat olleet lähes täynnä koko vuoden.
– Vuosi on ollut asiakkaillemme tavallista vaikeampi. Väkivallasta johtuvan turvattomuuden lisäksi korona on tuonut epävarmuutta arkeen, kertoo Milka Suuniittu-Sakari, Tampereen Ensi- ja turvakotipalveluiden johtaja.

PIRKALALAINEN Hanna Parviainen tuottaa sisältöä Yli pyykkivuorten -blogiin ja sen somekanaville.
– Avasin blogin reilut viisi vuotta sitten ja pari vuotta myöhemmin siitä tuli jo sivutyö. Päätyönäni olen Keliakialiiton viestinnän asiantuntija, Hanna kertoo.
Aiemmin hän on työskennellyt mm. Pirkkalan seurakunnan viestinnässä.
Parviaisen teinien äideille suunnatussa Facebook-ryhmässä Ragemutsit on jo 6200 jäsentä.

– Perustin ryhmän kesällä, joten kasvu on ollut todella nopeaa. Monella vanhemmalla ei ole ollenkaan vertaistukea, kun lapsi on teini-iässä.
– Moni kokee olevansa ihan yksin uudessa tilanteessa, kun arki on usein haastavaa murrosiän kuohunnassa. Siksi ryhmä on otettu heti hyvin vastaan.

 

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 9.12.