Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA on päättänyt laajentaa liikuntataloa kuntakeskuksessa. Yrittäjä Heikki Riihimäki haluaisi rakentaa myös yksityisen palloiluhallin näihin maisemiin.

Pirkkala teki toissa viikolla päätöksen toteuttaa keskustaan lisää liikuntatiloja laajentamalla vapaa-aikakeskusta. Hanke tehdään kunnan omana investointina.
Tavoite on tehdä lisää liikuntatilaa niin koulujen tarpeisiin kuin illalla seurojen ja kuntalaisten iloksi.
Tilojen on oltava valmiina nykyaikataulun mukaan syksyllä 2024, jolloin Pirkkalan suuri uusi koulukampus avautuu keskustassa. Kampukselle ei ole tule omaa liikuntasalia.
Pirkkalan yhdyskuntajohtaja Jouni Korhonen kertoo, että liikuntatilojen laajennuksen koko ja tilatavoitteet määritellään ensi vuonna tehtävässä hankesuunnitelmassa.
– Olemme ehtineet vasta katsella askelmerkkejä. Jos 2022 jää jatkosuunnittelulle ja rakentamaan päästään 2023, niin siinä on hyvin aikaa saada valmista syksyksi 2024, Korhonen laskee.

Samaan aikaan keskustellaan Loukonlahteen tulevan liikuntapuiston tarjonnasta ja  yleensä siitä, mitä liikuntapaikkoja, myös yksityisiä, Pirkkalaan tulevina vuosina saatetaan tarvita.
Pirkkalalainen rakentajayrittäjä Heikki Riihimäki on ideoinut jäähallin viereen yksityisen palloiluhallihankkeen.
Hanke on Riihimäen mukaan ajankohtainen, vaikka kunta onkin tekemässä oman laajennuksen vapaa-aikakeskukselle.
– Liikunnan lajikirjo laajenee ja myös koululiikuntaan tarvitaan vaihtoehtoja.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 16.12.