Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NAISTENMATKAN luontoeskarilaiset popsivat viime viikolla jouluaterian laavulla Taikamaassa, lämmittelivät haarahyppien ja sitten kodassa opiskellen.

NAISTENMATKAN luontoeskariryhmä syö laavulla kinkkua, kohtaa tulvivan kioskin, liukkaan loskan, märät rukkaset ja muut vitsaukset pystypäin yhden aamupäivän aikana.
Lapset kulkevat reppuineen koululta Taikamaahan aamuyhdeksältä. Taikamaahan matkatessa voidaan käydä kirjastossa, Angry-vuorella, Makkaramäessä tai Haltiametsässä. Päivän jälkeen suunnataan jonossa kohti iltapäiväkerhoa.
Naistenmatkan luontoeskari on ensimmäinen laatuaan Pirkkalassa ja toimii neljättä vuotta. Päiväkodeilla on omia luontoryhmiään.

Eskaria vetävät seikkailuseikkailu- ja ympäristökasvattaja Marjo Rauhala ja ohjaaja Maarit Intonen.
– Olemme täällä Taikamaassa neljänä päivänä viikossa. Torstaisin meillä on sisäpäivä koululla, aikuiset kertovat.
Ryhmä on suosittu. Viime keväänä hakijoita oli 30.
Elämyspuistoksi rakennettujen kelorakennusten miljöössä syödään, leikitään, seikkaillaan ja opitaan eläimiä, ilmiöitä, numeroita ja kirjaimia leikin lomassa.
– Luontoeskarissa painottuu yhdessä tekemisen meininki, kaveritaidot ja tunne-elämän tukeminen muiden eskaritaitojen ohessa. Metsää parempaa oppimisympäristöä ei ole, Ruhala kehuu.
Jutuntekopäivänä satelee nollakelissä vettä, mutta se ei menoa haittaa. Aikuiset kehuvat, että luontoeskarilaiset ovat jotenkin tosi sinnikkäitä ja rohkeita.
– He maistavat rohkeasti kaikkia ruokalajejakin.
Viime viikolla laavulla tarjoiltiin jouluruokia.
– Meidän äiti syö vegekinkkua kotona, Sofia sanoo.

SATEESTA päästään sisään kodan lämpimään, missä nuotio loimottaa.

Eskarissa lapsista kivointa on leikki, kuinkas muuten. Matiakselle se tarkoittaa vaikkapa hippaa. Selma kertoo, että kotileikit ja kioski ovat suosikkeja.
– Meidän vanhan taloyhtiön nimi oli Oravapiiri, koska pihassa oli niin paljon oravia, Iida muistelee.
Mimosa kertoo tietävänsä kaksi yhdyssanaa. – Sateenkaarenpää ja sukkalukko.
Lopuksi seuraa jännin juttu: Tähtitontun valinta. Tällä kertaa valinta osuu Lassiin. Hänen lempieläimiään ovat marsut, lempiruoka joulutorttu ja tähtitaito uiminen. Lomakkeeseen on kirjattu myös Lassin hartain toive.
– Että korona loppuisi.

Katso Facebookista lasten videotervehdys ja lue lisää lehdestä.

Myös Pirkkalainen-lehti toivottaa kaikille lukijoilleen Hyvää Joulua ja Onnekasta Uutta Vuotta!

Olemme joulun vietossa ja paikalla taas ma 4.1. Seuraava lehti ilmestyy to 7.1.