Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN ensimmäisiä koronarokotteita annetaan tänään Pirkankoivun vanhuspalvelukeskuksen asukkaille. Kuvassa päiväkotilasten ryhmä vierailemassa Pirkankoivun pihassa Lucian päivänä.

KORONAROKOTUKSET alkavat Pirkkalassa tänään perjantaina.

– Saimme hyvin lyhyellä varoitusajalla tiedon rokote-erän saapumisesta. Ensimmäiseksi ollaan tänään antamassa rokotteita vanhustenpalvelukeskus Pirkankoivun asukkaille, kertoo tartuntatautilääkäri Jaakko Pitkäjärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta. Rokotuksia annetaan myös Vesilahdella, joka kuuluu samaan yhteistoiminta-alueeseen Pirkkalan kanssa. Osa rokoteannoksista saattaa jäädä annettavaksi maanantaille.

Pirkkalaan saapuva ensimmäinen rokotuserä on varattu kriittisimmässä asemassa oleville eli asumis- ja hoivapalvelujen asukkaille. Rokotteen saaville on ilmoitettu asiasta. Rokotuksia jatketaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotusjärjestyksen mukaisesti sitä mukaa kun rokotteita saadaan.

Suomessa koronarokotteita tarjotaan ensimmäisenä terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 -potilaita ja hoivakodeissa työskenteleville. Sen jälkeen rokotusvuorossa ovat ikääntyneet henkilöt, sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia. Näiden ryhmien jälkeen rokotuksia tarjotaan muulle väestölle.
Pirkkalan kunta tiedottaa erikseen riskiryhmien rokottamisesta ja massarokotusten alkamisesta, kun ajankohdat ovat selvillä ja pyytää, että kuntalaiset eivät toistaiseksi soita terveyskeskukseen tai koronaneuvontapuhelimeen rokoteasioissa.

Pirkkalan kunta huolehtii yhteistoiminta-alueen eli Pirkkalan ja Vesilahden kuntien asukkaiden rokottamisesta. Työterveyshuolto hoitaa yhteistoiminta-alueen henkilöstön koronarokotukset. Biontech-Pfizer-koronarokote pitää antaa kaksi kertaa suojaustehon saamiseksi. Tavoitteena on antaa toinen rokote noin kolme viikkoa ensimmäisen rokotteen jälkeen.

PIRKKALA on myös päättänyt pienestä koronarajoitusten höllennyksestä maakunnallisen linjauksen mukaisesti. Pirkkalassa alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta sallitaan alle 10 hengen ryhmissä 11. tammikuuta alkaen. Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä päätti tiistaina avata lasten ja nuorten harrastustoiminnan. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta sallitaan alle 10 hengen ryhmissä 11. tammikuuta alkaen. Harrastustoiminnalla tarkoitetaan liikunta- ja kulttuuriharrastuksia.
Pirkkalassa harrastustoiminnan avaaminen tarkoittaa sitä, että liikuntasalit ja jäähalli pidetään auki niin, että pienryhmät voivat käyttää tiloja rajausten puitteissa. Vapaa-aikakeskus pysyy edelleen pääosin suljettuna eli esimerkiksi kuntosali, kahvio ja nuorisotila Nasta eivät ole käytössä.
Muut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronavirukseen liittyvät suositukset ovat edelleen voimassa toistaiseksi. Aluehallintoviranomaisen kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 17.1. asti.

KIRJASTOJEN koronarajoitukset jatkuvat Pirkkalassa vielä ainakin ensi viikon. Aineistoa voi lainata ja palauttaa, mutta muut kirjaston palvelut ovat pois käytöstä. Pääkirjaston lehtilukusali on edelleen suljettu ja omatoimiaika pois käytöstä. Niin ikään Toivion kirjaston omatoimiaika on pois käytöstä.  Pääkirjastoon avoinna 11.-17. tammikuuta ma-pe klo 10—19, la klo 10—15, Nuolialan kirjasto ma-to klo 10—17 ja pe klo 10—15 ja Toivion kirjasto ma klo 10—15, pe klo 10—15. Kirkonkylän kirjasto on suljettu Kirkonkylän koulun rakennushankkeen ajan.

Perusopetus ja toisen asteen opetus ovat alkoivat torstaina normaalisti lähiopetuksena. Ruokailukäytössä olleet liikuntasalit palautetaan liikuntakäyttöön maanantaista alkaen. Toisella asteella suositellaan edelleen maskien käyttöä. Tarvittaessa kouluissa voidaan siirtyä tapauskohtaisesti etäopetukseen.