Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KAISA Peltola sai koronarokotteen Pirkkalan Pirkankoivussa perjantaina. Sen antoi sairaanhoitaja Laura Aalto.

PIRKKALASSA ja Vesilahdella saavutettiin perjantaina merkittävä virstanpylväs koronanvastaisessa taistelussa, kun ympärivuorokautisten hoivayksiköiden asukkaat saivat ensimmäiset koronarokoteannokset. Rokotukset sujuivat nopeaa tahtia esimerkiksi Pirkankoivun vanhuspalvelukeskuksella, missä terveyskeskuksen sairaanhoitajat jakoivat Biontech-Pfizer -koronarokoteannoksia asukkaille.

Pirkkalan kunta huolehtii yhteistoiminta-alueen eli Pirkkalan ja Vesilahden kuntien asukkaiden rokottamisesta. Perjantaina saatiin rokotettua valtaosa asukkaista. Iltapäivällä kahden aikaan rokotteiden kanssa oltiin Pirkankoivulla Niittyvilla-osastolla ja sieltä siirryttiin nopsaan Kanervakodin puolelle.

Pirkkalaan saapuva ensimmäinen rokotuserä oli varattu kriittisimmässä asemassa oleville eli asumis- ja hoivapalvelujen asukkaille.

– Rokotteen saavat niin kunnallisissa laitoksissa kuin yksityisissä hoivayksiköissä olevat asukkaat, tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi kertoi perjantaina. Sen sijaan terveyskeskussairaalan osasto ei kuulu ensimmäisen aallon rokotettaviin.

– Mennään tarkasti THL:n listauksen mukaisesti. Ympärivuorokautiset hoivayksiköt ovat ensimmäisenä, Kivijärvi muistuttaa.

Rokotuksia jatketaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) rokotusjärjestyksen mukaisesti sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Suomessa koronarokotteita tarjotaan ensimmäisenä hoivayksiköihin ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka hoitavat COVID-19 -potilaita ja hoivakodeissa työskenteleville. Sen jälkeen rokotusvuorossa ovat ikääntyneet henkilöt, sekä henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia. Näiden ryhmien jälkeen rokotuksia tarjotaan muulle väestölle.

Pirkkalan kunta tiedottaa erikseen riskiryhmien rokottamisesta ja massarokotusten alkamisesta, kun ajankohdat ovat selvillä. Kunta pyytää, että kuntalaiset eivät toistaiseksi soita terveyskeskukseen tai koronaneuvontapuhelimeen rokoteasioissa.