Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SIRKKA Laukkanen vietti 100-vuotissyntymäpäiväänsä nykyisessä kodissaan Pirkkalan senioritalon Lehmuskodissa.  Sen asukkaiden joukossa on myös hänen entisiä potilaitaan.

Ahkeraa työntekoa, sopivasti lepoa ja sopuisa avioliitto. Nämä tekijät Pirkkalan terveyskeskuksen entinen vastaava hammaslääkäri Sirkka Laukkanen arvelee pitkän ikänsä salaisuudeksi. Laukkanen täytti sata vuotta sunnuntaina 3.1.
Orivedeltä kotoisin oleva maalaistalon tytär tottui työntekoon lapsesta pitäen. – Autoin nuorempien sisaruksien hoidossa, hoidin kanoja ja lypsin lehmiäkin.
Kirjoitettuaan ylioppilaaksi Sirkka Laukkanen lähti opiskelemaan Helsinkiin hammaslääkäriksi.

HELSINGISSÄ hän tapasi myös miehensä, Pirkkalan kunnanlääkärinä sittemmin pitkään toimineen Sakari Laukkasen.
– Tapasimme ensimmäisen kerran tansseissa. Toisen tanssikerran jälkeen hän jo kosi minua.
Pirkkalaan Laukkaset tulivat vuonna 1957, jolloin Sakari Laukkanen sai viran paikkakunnan ensimmäisenä ja viimeisenä kunnanlääkärinä.
Eläkkeelle kunnan virasta Sirkka Laukkanen jäi vuonna 1984 samaan aikaan miehensä kanssa. Kumpikin jatkoi vielä yksityisvastaanoton pitämista omakotitalossaan Kirkkoveräjäntiellä.

Sakari Laukkanen tunnettiin laajalti ihotautien asiantuntijana, ja hänen yksityisvastaanotolleen tultiin ihohuolissa ympäri Suomea.