Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KORONAROKOTUKSISSA siirrytään Pirkkalassa jo yli 80-vuotiaiden ikäryhmään. Rokotettavilla soitetaan ajan varaamiseksi kotiin torstaista alkaen. Rokotukset alkavat ensi tiistaina. Tässä annetaan rokotetta Pirkankoivun asukkaalle viime perjantaina.

KORONAROKOTUKSET laajenevat Pirkkalassa ensi tiistaina jo yli 80-vuotiaisiin (vuonna 1940 tai tätä aiemmin syntyneet). Pirkkalan kunnan terveyspalveluiden henkilökunta soittaa kaikille rokotusvuorossa oleville rokotusajan sopimiseksi. Yhteydenotot rokotusaikojen sopimiseksi alkavat tänään torstaina.
Kotisairaanhoidon asiakkaat voivat sopia rokotusajan myös kotisairaanhoidon kautta.

Viime perjantaina Pirkkalassa rokotettiin ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden asukkaat. Myös Pirkkalan kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön koronarokotukset ovat alkaneet. Rokotteen saavat yli 80-vuotiaiden lisäksi Pirkkalassa seuraavaksi myös omaishoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat. Näiden ryhmien rokotukset alkavat ensi tiistaina. Kunta ottaa yhteyttä rokotettaviin.

Puhelu koronarokotuksen sopimista varten saattaa tulla tuntemattomasta numerosta. Asiakas saa puhelun aikana tarkemmat tiedot ja ohjeet. Terveyspalvelujen henkilöstö toivoo, että asiakkaat eivät itse ota yhteyttä soittamalla terveyskeskukseen.

Rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluvat voivat varata rokotusajan myös verkkoajanvarauksen kautta perjantaista alkaen. Ajanvarauslinkki tulee kunnan kotisivulle, kun ajan varaaminen netissä on mahdollista.


Nyt käytössä oleva rokote pitää antaa kaksi kertaa suojaustehon saamiseksi. Tehosterokote annetaan 21 vuorokauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Aika myös tehosterokotukseen varataan ensimmäisen ajanvarauksen yhteydessä.
Koronarokotteet annetaan Pirkkalan terveyskeskuksessa.

Kunta muistuttaa tiedotteessaan, että ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronataudin riskitekijä. Sen vuoksi rokotetta suositellaan ikääntyneille. Rokotteen ottaminen on maksutonta ja vapaaehtoista.
Tässä vaiheessa rokotusaikoja ei anneta muille kuin mainituille rokotusvuorossa oleville kuntalaisille.