Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

LUKIJAN kuva. Pekka Hellstén löysi viime viikon tiistaina koiraa ulkoiluttaessaan kuolleen harmaahaikaran Härmälänojan varresta, Pereen ja Härmälänrannan välistä.

PIRKKALALAINEN Pekka Hellstén löysi viime viikolla kuolleen harmaahaikaran Pirkkalan ja Härmälänrannan välissä virtaavalta Härmälänojan osuudelta, ojan varresta.
– Olisiko se ollut puussa nukkumassa ja kuollut, kun pää oli siiven alla, hän mietti.
Lintu oli laiha ja heikkokuntoisen näköinen, joten vilu ja nälkä olivat ilmeiset kuolinsyyt.

Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin kertoo, että harmaahaikara ei ole Pirkanmaalla tavanomainen talvilintu. Vuosittain jokunen yksilö yrittää talvehtia.
– Harmaahaikara tarvitsee selviytyäkseen sulaa vettä. Ravintoa ovat lähinnä kalat ja sammakot, Helin kertoo.
Poikkeuksellisesti voi jäädä suurikin parvi talvehtimaan. – Kangasalla yritti vuosituhannen alussa talvehtia lähemmäs 50 haikaraa, mutta vain kaksi selviytyi kevääseen, Helin muistaa.

HÄRMÄLÄNOJALLA viikko sitten menehtynyt lintu ei ollut kuitenkaan seudun viimeinen haikara. Vielä viime sunnuntaina (24.1.) havaittiin Pyhäjärvellä Hatanpään lähistöllä lentelevä harmaahaikara. Enimmillään niitä oli neljä joulukuussa Rantaperkiössä Vihilahdella.

Lue lisää Pirkkalainen-lehdestä ke 27. tammikuuta