Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

ILTAPÄIVÄKERHO Kirkonkylän koululla 2019. Pirkkala on leikkaamassa iltapäiväkerhojen toimintaa tunnilla. Kerhot aiotaan päättää kello 16 nykyisen kello 17 sijaan.

PIRKKALALAISET lasten vanhemmat vastustavat päätöstä lyhentää iltapäiväkerhojen toiminta-aikaa Pirkkalassa tunnilla. Vanhemmille lähetetyn viestin mukaan kunta on päättänyt muuttaa iltapäivätoimintaa maaliskuusta alkaen niin, että 1–2-luokkalaisten toiminta päättyy jo kello 16 aiemman kello 17 sijaan.

Pirkkalan vanhempainverkosto ry sekä useiden koulujen ja päiväkotien vanhempainyhdistykset ja MLL:n Pirkkalan osasto ovat laatineet kerhoajan lyhennystä vastustavan kirjelmän. Päätöksen todetaan tyrmistyttäneen vanhemmat ja siihen toivotaan peruutusta. Missä nimessä muutosta ei  yhdistysten mukaan voi panna toimeen pikaisella reilun kuukauden aikataululla tänä keväänä.

Kunnan vanhemmille lähettämässä Wilma-viestissä todetaan hyvinvointilautakunnan ja kunnanvaltuuston päättäneen muutoksesta ja että kunnan päättämä kerhotoiminnan laajuus on lain mukainen.

Moni perhe on kirjelmän mukaan huolissaan siitä, miten he voivat järjestää työaikansa uusiksi tai miten lapsi selviää kotimatkasta sekä yksinolosta kotona. – Varsinkin haja-asutusalueilla asuville tilanne näyttäytyy katastrofaalisena. Esimerkiksi Kranstolpassa asuvan pikkukoululaisen kävelymatka voi olla reilusti yli kolme kilometriä reitillä, jossa ei ole kävelyteitä, kirjelmässä todetaan.

Vanhempien päätöksestä käymissä keskusteluissa on tuotu tuotiin esille myös lasten yksilölliset valmiudet pärjätä yksin kotona sekä se, että kaikkien vanhempien työt eivät salli mahdollisuutta olla lapsen tukena puhelimitse työpäivän aikana.
– Miksi päätös on tehty niin, että vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuutta vaikuttaa asiaan? Missä asia on ollut esillä? Asiaa ei ole mainittu hyvinvointilautakunnan pöytäkirjoissa, yhdistykset kysyvät kirjelmässään.