Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

VIINIKANOJA on kunnostettu Viinikan liikenneympyrän kohdalla. Puroon tehtiin viime keväänä historian ensimmäiset taimenen mätimunaistutukset. Kuva Heikki Holsti, Kokemäenjoen vesien vesistönsuojeluyhdistys.

PIRKKALAISEN keskiviikon 3.2. Tietovisan vastaussarakkeeseen oli pujahtanut virhe. Iidesjärven ja Pyhäjärven välissä virtaa Viinikanoja eikä Vihioja, kuten lehdessä väitettiin.

Ojia laskee Pyhäjärveen samalla linjalla enemmänkin: Viinikanoja, sitten Vihioja, Härmälänoja Pirkkalan ja Tampereen rajalla ja Rajasalmen sillan vieressä Pyhäjärveen laskeva Pyhäjoki. Se saa alkunsa Pirkkalan Vähäjärvestä eikä komeasta nimestään huolimatta ole yhtään Tampereen puolella virtaavia puroja suurempi, päin vastoin.

Seuraava Pyhäjärven eteläiselle rannalle laskeva uoma on Sikojoki lähellä Pirkkalan Vanhaa kirkkoa. Sikojokoea voi jo hyvällä syyllä nimittää joeksi.