Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALASSA jo yhden rokotepiikin saaneiden henkilöiden toinen rokotekerta siirtyy. Vielä alkuviikosta tieto oli, että kyseisiä ns. tehosteannoksia päästään antamaan jo rokotetuille ikäihmisille ensi viikolla.

– Pirkanmaan sairaanhoitopiiri päätti torstaina siirtyä kaikissa käynnissä olevissa koronarokotussarjoissa THL:n suosittamaan 12 viikon tehosteväliin. Näin ollen Pirkkalassakin ensi viikolle suunnitellut rokotusajat joudutaan siirtämään yhdeksän viikkoa pidemmälle, huhtikuun puoleen väliin, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta.

Yli 80-vuotiaille oli annettu aikoja toisen rokoteannoksen pistämiseen ensi tiistaista alkaen.

– Kaikki nuo annetut ajat perutaan ja asiakkaita aletaan nyt tavoitella eri tavoin, jotta tieto perumisesta saadaan heille, Kivijärvi kertoi perjantaina iltapäivällä.

MUUTOKSEN taustalla on tavoite parantaa rokotuskattavuutta ensimmäisen annoksen osalta myös kunnissa, joissa yli 80-vuotiaiden rokotuksia ei ole aloitettu.

– Sairaala-apteekin varastossa tässä vaiheessa olevat tehosteannokset jaetaan nyt käytettäväksi yli 80-vuotiaiden ensimmäisiin rokotuksiin. Rokotteiden saatavuus on edelleen heikkoa, mutta valmistajilta tulleiden tietojen mukaan tilanne on paranemaan päin ja viimeistään maaliskuun aikana rokotteita saapuu Suomeen jo suuremmissa määrin, jotta saadaan toteutettua sekä nyt siirretyt tehosterokotukset että uusia väestön rokotuksia, Kivijärvi kertoo.
Muutos ei vaikuta mitenkään heihin, jotka ovat jo saaneet tehosteannoksen. Pirkkalassa he ovat käytännössä asumisyksiköiden asukkaita ja sote-henkilökuntaa.

LINJAUKSEN muuttumisen myötä on mahdollista, että myös Pirkkalassa päästään antamaan vielä rokottamattomille yli 80-vuotiaille uusia 1. annoksia, vaikka aiemmin rokotettujen henkilöiden tehosteannoksia joudutaankin siirtämään. Asiasta tiedotetaan lisää heti, kun järjestely saadaan selvitettyä PSHP:n sairaala-apteekin kanssa.
 – Pirkkalassa on nyt ollut kokonaisuudessaan tartuntoja 112. Kunnassa ei kuitenkaan ole ajankohtaisia isoja tartuntaketjuja tai joukkoaltistuksia, Kivijärvi kertoo.