Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

EDESTAKAINEN ajomatka Pirkkalasta Nokialle lyheni 36 kilometriä, kun Rajasalmen silta otettiin käyttöön vuodenvaihteessa 1973-74.

PIRKKALAINEN-lehden ensimmäisen numeron ilmestymisestä on 60 vuotta. Sen kunniaksi olemme tehneet teille lukijoille 60-vuotisjuhlanumeroon koosteen uutisotsikoista vuosien varrelta.

Sivuilta löytyy alkuperäisiä lehtileikkeitä ajalta, jolloin Rajasalmen siltaa ei ollut ja edestakainen matka Nokialle oli 36 kilometriä pidempi kuin nykyisin. Voi sitä ilon päivää, kun silta sitten avattiin.

Tiedätkö muuten, mikä makeaa ja maistuvaa juomaa pullotettiin Pereellä vuonna 1961 liki puolen Suomen tarpeiksi? Entä onnistuiko Pirkkalan Viri järjestämään muodikkaat discotanssit Haikan lavalla 1970?

Entäpä lentokentän vaiheet. Kenttä oli aiemmin Härmälässä ja kiitoratana toimi nykyinen Ilmailunkatu. Kun koneet alkoivat kasvaa ja nousut vaativat tilaa, mietittiin kentän laajennusta. Tällöin osa Killon asutuksesta olisi pitänyt purkaa talojen jäädessä noususektoriin. No, kenttä päätettiin sitten siirtää Pirkkalan Sorkkalaan, eikä se ihan yksinkertainen ruljanssi ollut.

Sitten saapui 1980-luvun nousu ja Pirkkalan keskusta sai liiketiloja. Pian painuttiin isoon lamaan 90-luvun alussa. Sitä ennen Jukka Tammi ilahdutti tuomalla Pirkkalaan Suomen jääkiekon ensimmäisen arvokisamitalin, Calgaryn olympiahopean 1988. Katso lehdestä Jukan tunnot "tuoreeltaan".

Entä mitkä olivat Suorat sanat -osaston kirjoittajan ajatukset, kun Partolan pelloille alettiin miettiä "automarketia" 1990-luvulla.

Pirkkala on muuttunut valtavasti aivan viime vuosinakin, kuluvalla vuosituhannella. Nyt monien asuinseutuna oleva Pikku-Venetsia oli pusikkoista Pyhäjärven sahan rantaa 2007, kun toimittaja tapasi siellä rakennusliikkeen edustajan ja alueen entisen omistajan. Liikuntatalo, jäähalli ja moni muu olivat puolestaan 2000-luvun alun uudistuksia.

Lue lisää Pirkkalaisen nettisivujen näköislehdestä ja printti-Pirkkalaisesta ke 17.2.