Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TOIVION koululla havaitun korotatartunnan vuoksi on asetettu 22 henkilöä karanteeniin. Arkistokuva koulun metsäsuunnistuksesta.

TOIVION koulussa on todettu koronavirustapaus, jonka vuoksi 22 henkilöä on asetettu karanteeniin. Kunta tiedotti asiasta keskiviikkona iltapäivällä. Tartunnasta viestittiin altistuneille tiistai-iltana. Etäopetus karanteeniin määrätyille oppilaille alkoi keskiviikkona. Koulutyö jatkuu Toivion koulussa muutoin normaalisti. Tätä ennen Pirkkalassa ei vähään aikaa ollut joukkoaltistuksia. Viimeisen viikon aikaan koronaan oli sairastunut vain yksi henkilö lisää.

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset keskeytyivät Pirkkalassa tammikuun lopulla rokotteiden huonon saatavuuden takia. Rokottamatta jäi tuolloin noin 400 eli puolet tästä ikäluokasta.
– Tällä viikolla saamme varmistuksen, onko rokotteita taatusti saatavilla yli 80-vuotiaiden rokotusten jatkamiseen helmi-maaliskuun vaihteessa, sanoo  tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta.
Pirkkalan terveyskeskuksesta soitetaan rokotuskutsu niille vuonna 1940 tai sitä ennen syntyneille kuntalaisille, jotka eivät ole vielä saaneet ensimmäistä koronarokotetta.
Tämän jälkeen jatketaan 70-80-vuotiaiden rokotuksia. 
Kaikki rokotettavat saavat tehosteannoksen 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. 
Yli 70-vuotiaiden rokotuksiin käytetään ensisijaisesti Pfizer-Biontechin Comirnaty-rokotetta, jota ollaan nyt siis saamassa lisää pieni erä Pirkkalan yhteistoiminta-alueelle.


– Toivon mukaan pääsemme käynnistelemään yli 80-vuotiaiden rokotusten rinnalla myös alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotuksia, Kivijärvi sanoo.
Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset toteutetaan Astra Zenecan rokotteilla. – Myös sen rokotteen saamisesta saamme varmaankin vielä tämän viikon aikana sairaala-apteekilta lisätietoja.
– Rokotemäärät tulevat olemaan joka tapauksessa pieniä ainakin lähiviikkojen ajan, joten rokotukset tulevat etenemään verkkaisesti.
Alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotuksissa edetään  THL:n suosituksen mukaan ja vanhemmista ikäryhmistä alkaen. Alle 18-vuotiaita ei toistaiseksi rokoteta.