Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALAN taajamasta pääsee moottoritien toiselle puolen kohti Lempäälää joko ns. Syrjän metsätielle vievää siltaa tai kaasulinjalle vievää alikulkutunnelia pitkin. Reitit yhtyvät ja paluun voi tehdä toista kautta tai jatkaa pidemmälle kohti Lempäälää. Tässä lykitään kaasulinjalla.

HIENO luminen talvi ja sisäliikunnan rajoitukset ovat täyttäneet latuja Pirkkalassakin. Keskusteluissa nousi esiin kysymys, paljonko hiihtäjiä laduistamme nauttii?
Pieni talkootiimi teki lauantaina ja sunnuntaina tukkimiehen kirjanpitoa muutamassa Pirkkalan latuverkon solmukohdassa.
Hiihtokeli oli kumpanakin päivänä mainio. Pieni hiihtäjälaskentamme ei toki ole kattava, mutta tietoa kuitenkin saatiin.
Viiden tunnin yhtäjaksoisessa laskennassa Kurikan laskentapisteen kautta hiihti 1.163 reippailijaa. Vilkkaimman tunnin aikaan kello 12-13 hiihtäjiä oli 280.
Laskijoina ladun varressa talkoilivat Aki Hepokorpi, Marita Hietikko, Pekka Hietikko, Kristiina Kaila, Riitta Kuismanen, Jaakko Pitkänen, Anne Vehmas, Elmeri Vehmas ja Juha Vehmas.

KURIKASSA selvästi suosituin hiihtoreitti oli ehkä hieman yllättäen Killo – Lempäälä eikä valaistun ladun Killo – Suuppa.
Lempäälän/Naistenjärven suuntaa kommentoitiin mm. seuraavasti: ”Tää on ihana, kun on tasaisempaa” ja ”Toi olisi hyvä reitti, mutta kun ei ole valaistusta”.
Kehätien eteläpuolella Kurikkakallion takaisella metsäalueella sunnuntai oli yhtä vilkas hiihtopäivä kuin lauantai.
Kaasulinjan ja Syrjän metsätien liittymässä hiihtäjiä oli sunnuntaina jopa enemmän kuin Kurikassa.
Suurimmat lasketut hiihtäjämäärät klo 13-14 olivat kuntarajalla 253 saapuvaa hiihtäjää tunnissa sekä kaasulinjan ja Syrjän haarautumassa 226 tunnissa.

SYRJÄN metsätien reitti oli kaasulinjaa suositumpi: Lempäälän suunnasta saapuvista kaksi kolmesta hiihtäjästä jatkoi Syrjäntielle ja yksi komesta kaasulinjalle kohti Takamaata.
Paikka on myös suosittu kääntöpaikka pirkkalalaishiihtäjille, sillä vajaa puolet Pirkkalan suunnista saapuneista kääntyi takaisin toiselle Pirkkalan haaralle ja loput (60 prosenttia) jatkoivat Lempäälän suuntaan.
Kuntarajalla olevassa Kaitajärven liittymässä Pirkkalan suunta oli hieman hiihdetympi kuin Lempäälän suunta. Kaitajärvellä kävi tunnissa liki 30 hiihtäjää.

Katso kartta ja lue lisää printti-Pirkkalaisesta ke 17.2. tai näköislehdestä.