Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SATAKUNNAN lennostossa toimiva ilmataistelukeskus tekee Pirkkalassa nyt täysillä töitä Hornetin seuraajaehdokkaiden suorituskykyjen selvittämiseksi. Lennoston komentaja eversti Aki Heikkinen tarkasti joukot, kun varusmiehet vannoivat valansa toissa viikolla..

Ilmavoimat esitteli vuosi sitten medialle Pirkkalassa näyttävästi kaikki Hornet-hävittäjien seuraajiksi tarjolla olevat viisi kandidaattia. Kelpasi esitelläkin. Kyseessä on jättimäinen yhdeksän miljardin euron ostos Suomelle. Sittemmin ehdokaskoneet ovat olleet vähemmän julkisuudessa.
Tammikuussa Puolustusvoimat lähetti hankkeen viimeisen tarjouspyynnön. Vastauksia pyydetään tarjokkailta 30. huhtikuuta mennessä.

NÄENNÄISESTÄ hiljaisuudesta huolimatta töitä paiskitaan nyt täysillä Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskuksessa Pirkkalassa. Tehtävänä on hävittäjäehdokkaiden suorituskykyjen vertailu.
– Hanke on nyt meidän kannaltamme kuumimmillaan, kertoo lennoston komentaja, eversti Aki Heikkinen.
Menossa ovat hävittäjien järjestelmäanalyysit.
– Seuraavaksi on vuorossa käyttötapausarvioiden teko. Eli arvioimme ehdokkaiden kykyjä erilaisissa tilanteissa, kuten ilmataistelussa ja ilmasta maahan -toiminnassa.

VIIMEINEN vaihe on sotapeli, jossa selvitetään operatiivinen tehokkuus simuloimalla pitkäaikainen sotatilanne.
– Meidän osuutemme suorituskyvyn testaamisessa päättyy syksyllä, Heikkinen sanoo.
HX-hankintapäätöksen tekee valtioneuvosto puolustusministeriön esityksestä vuoden lopulla.

TARJOLLA Hornetin seuraaksi ovat Boeing F/A-18 Super Hornet (Yhdysvallat), Dassault Rafale (Ranska), Eurofighter Typhoon (Iso-Britannia), Lockheed Martin F-35 (Yhdysvallat) ja Saab Gripen (Ruotsi).
Valinta perustuu neljään päätösalueeseen: monitoimihävittäjän sotilaallinen suorituskyky, huoltovarmuus, teollinen yhteistyö ja kustannukset.