Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

– VAALIEN siirtäminen voisi tuoda tasapuolisemmat vaalit, mietti tiistaina poikansa Eelin kanssa kauppareissulla Suupalla ollut Hanna Ylikoski. – Pohdituttaa, miten puolueiden kannatukseen vaikuttaa, jos kaikki äänioikeutetut eivät pääse koronan takia äänestämään.

PIRKKALALAISET kuntapäättäjät ovat yksimielisiä siitä, että kuntavaalit on pidettävä ajallaan 18. huhtikuuta. Siirtoon voisi oikeuttaa vain iso muutos tautitilanteessa.
Oikeusministeriö on luvannut kertoa päätöksensä vaaliajankohdasta tällä viikolla.

Kokoomuksen puheenjohtaja Aki Hepokorpi uskoo, että vaalit voidaan järjestää turvallisesti huhtikuussa.
– Voisi olla järkevää tehdä poikkeusjärjestelyitä, kuten pidentää ennakkoäänestystä  ja tehdä varsinaisesta vaalipäivästä kaksipäiväinen, Hepokorpi miettii.
Sosialidemokraattien Taru Tolvanen sanoo, että kuntavaalit on syytä pitää paikallaan. – Euroopassa on onnistuttu järjestämään vaaleja turvallisesti, joten varmasti onnistumme myös Suomessa.

KESKUSTAN Pirkkalan puheenjohtaja Matti Pirhonenkaan ei lämpene siirtoajatukselle. – Ei pitäisi siirtää. Pandemia jatkuu ja yhteiskunnan pitää toimia poikkeusoloissakin, Pirhonen sanoo.
Kristillisten Riitta Kuismanen miettii, että poliitikoille ajatus kampanjoinnin pitkittymisestä voi olla haastavaa, pajatso alkaa tyhjentyä.
– Joten ei meitä poliitikkoja kannata kuunnella, päätös kuuluu terveysviranomaisille.
Ennakkoäänestys noussee todella suosituksi, jos vaalit pidetään huhtikuussa.
– Vaaleja ei tarvitse siirtää, koska ennakkoäänestäminen on tehty todella vaivattomaksi. Nykyaikaisten välineiden avulla jopa nettiäänestäminen olisi mahdollista, sanoo LiikeNytin puheenjohtaja Marjo Vuorenmaa.

PAIKALLISEN puolueväen tuntojen mukaan Pirkkalan kuntavaaleihin saadaan ehdokkaita neljän vuoden takainen määrä tai jopa enemmän. Ehdokaslistat on jätettävä 9. maaliskuuta.

Kokoomus ja perussuomalaiset kertovat saavansa enemmän ehdokkaita kuin 2017 vaaleissa. Myönteisestä vireestä kertovat myös keskustan ja kristillisdemokraattien edustajat.
Helppoa ei ehdokkaiden värvääminen kuitenkaan ole, sen myöntävät kaikki yli puoluerajojen.
Yleiset syyt kieltäytyä ovat ajan puute ja esimerkiksi, että yrittäjä ei halua lähteä ehdolle, jotta ei suututa asiakkaita.
– Monet ovat kiinnostuneita kunnan päätöksenteosta ja vihreille tärkeistä asioista, mutta kokevat, että ei ole aikaa paneutua asioihin riittävästi. Vähintään samaan määrään eli 21:een kuin viime kuntavaaleissa uskomme kyllä pääsevämme, vihreiden Teppo Hoikkala kertoo.
Vasemmiston Jouni Kallioluoman mukaan ehdokashankinta on aina vaikeaa.
– Pääosin meillä on vanhoja tuttuja hyviä ehdokkaita. Jotakuinkin saman verran kuin edellisissäkin vaaleissa.

MONI ehdokashankintaa tekevä haluaa kertoa ehdokkuutta harkitseville, että kuntapäättäjien yhteinen työ on myös palkitsevaa. Julkisuudessa siitä näkyy usein liian nurja puoli.
– Sanoisin, että Pirkkalassa vaalityö ja poliittinen vaikuttaminen on ollut pääsääntöisesti hyvähenkistä ja jopa toisia tsemppaavaa, perussuomalaisten Harri Vuorenpää (ps) kiittelee.

– Tilanne saa huonontua todella paljon, että vaaleja tulisi siirtää. Suomessa on äänestetty jopa sodan aikana, Vuorenpää pohtii vaaliajankohtaa.

Lue lisää Pirkkalainen-lehdestä ke 24.2.