Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Toni Jokiniitty, alias Tony de María, taituroi kitaralla ensi sunnuntain Talent Suomessa.

PIRKKALASSA asuva ja kunnassa jopa syntynyt flamencokitaran taitaja Toni Jokiniitty nähdään sunnuntaina tv-ruudussa Talent Suomi -ohjelmassa. Mieheltä ilmestyy pian myös uusi single Spotifyssa.

Taiteilijanimeä Tony de María käyttävä Jokiniitty on Suomen ja Pohjois-Euroopan arvostetuimpia flamencokitaristeja. Hän on konsertoinut niin kirkoissa kuin kirjastoissa ja esiintynyt myös kansainvälisillä festivaaleilla kotimaassa ja ulkomailla.
Hän myös opettaa kitaransoittoa ja toimii säestäjänä. Muusikon leipä on kuitenkin usein murusina maailmalla, joten Jokiniitty tekee muitakin töitä.
– Korona-aika on vähentänyt esiintymisiä. Käyn töissä Postin lajittelussa, jossa tosin aloitin työt jo ennen koronaa.

KORONAN hiljentämä muusikon elämä sai Jokiniityn hakeutumaan myös Talent Suomi -kilpailuun. Hänen hakemuksensa hyväksyttiin ja niin Tony de Maríaa kuullaan ja nähdään ensi sunnuntaina televisiossa Talent Suomen neljännessä alkukarsinnassa.
– Esitykset nauhoitettiin syksyllä. Oli hienoa päästä esittämään oma juttunsa ja tietää, että sitä voi kuunnella jopa miljoonayleisö.
Jokiniitty tunnetaan myös säveltäjänä ja sanoittajana. Hänen vuonna 2015 ilmestynyt debyyttialbuminsa Promesa koostui kokonaan omista sävellyksistä.
– Kuuden vuoden tauon jälkeen olen taas äänittänyt omaa uutta musiikkia.
– 27.2. minulta ilmestyy Spotifyissa single Natuke, jonka ensiesitys oli pari vuotta sitten Tallinnassa.

Talent Suomi 4/10 MTV3 su 28.2. klo 19.30. Mukana pirkkalalainen flamencokitaristi Toni Jokiniitty, alias Tony de María.