Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

Uimahallihankkeessa puhuttavat paitsi pirkkalalaisten toiveet, myös Härmälänrannan palvelut. "Härmälänrannan keskelle suunniteltiin jo uimahallia, mutta sen sijaan asutuksen keskelle tuli parkkihalli. Moni asukas pettyi", kritisoivat valtuutetut.

– PIRKKALAN ja Tampereen yhteisestä uimahallihankkeesta Härmälän - Partolan seudulle keskustellaan varmaankin keväällä lisää Tampereen edustajien kanssa, toteaa Pirkkalan pormestari Marko Jarva (kok).
Jarva laskee, että hankkeen konkreettinen jatkosuunnittelu menee kuitenkin tulevalle valtuustokaudelle eli vuosiin 2021-24.

Hanke nousi esiin, kun Pirkkalan valtuustossa tiedotettiin Tampereen ja Pirkkalan yhdessä teettämästä uimahallin tarveselvityksestä. Selvityksen lopputulema oli, että hanketta on tarkoitus jatkaa yhteisellä jatkosuunnittelulla. Pirkkala arvioi, että kunnalla ei ole mahdollisuuksia toteuttaa uimahallia kokonaan omalla rahalla.

Samoin todettiin, että kun hallitarvetta ja toteutusmahdollisuuksia arvioidaan, tulee huomioida raitiotien mahdollinen toteutus. Suunnitelmaan kytketään myös Tampereen messu- ja urheilukeskuksen sekä Partolan alueen kehittäminen.

– Huomautukset ovat minusta ihan luonnollisia ja aiheellisia. Tampere on tuomassa seuturatikkaa Härmälään ja heitä kiinnostaa messukeskuksen kehittäminen ja meitä taas Partolan alue. Näiden asioiden niputtaminen on hyvä, etten sanoisi jopa viisasta kokonaisuuden kannalta. Tampere ja Pirkkala saisivat uimahallin ”puoleen hintaan” alueelle, jossa on jo hyvä käyttäjäpotentiaali, Jarva toteaa

UIMAHALLIN kannattajiksi liittyivät Pirkkalainen-lehden kirjoituksessaan myös demarivaltuutetut Ari Wigelius Tampereelta ja Taru Tolvanen Pirkkalasta.
– Saisimme lisäkokemuksia kuntien välisestä yhteistyöstä hyvinvointipalveluissa, he toteavat.

Tolvanen ja Wigelius toteavat, että Härmälän ja Peltolammin alueiden asukkaiden liikuntapalvelut nojautuvat vahvasti Tampereen keskustaan. Härmälänrannan kehitys saa kirjoituksessa kritiikkiä.

– Viimeksi uimahallia kaavailtiin tosissaan Härmälänrannan asuinalueen keskelle, mutta asukkaat saivat uimahallin sijaan parkkihallin keskelle asutusta. Moni alueen asukas pettyi, koska lähialueelta puuttuvat julkiset palvelut. Liikkumisen mahdollisuudet ovat rajalliset, koska Härmälänranta on kaavoitettu liian tiiviisti täyteen kerrostaloja, valtuutetut summaavat.

Pormestari Jarva kertoo olleensa aktiivinen hankkeessa. Hän lupasi toimikautensa alussa tehdä selvityksen uimahallin rakentamismahdollisuuksista Pirkkalaan.
Tolvanen ja Wigelius muistuttavat kirjoituksessaan, että uimahalli-idea ei ole uusi. Pirkkalassa aiheesta on jätetty neljä kuntalaisaloitetta viime vuosien aikana.

TAMPEREEN virkamiesjohdosta kerrottiin selvityksen valmistuttua, että Härmälän-Partolan uimahalli ei sisälly Tampereen liikuntapaikkaohjelmaan, joka ulottuu 2030 asti. Lisääntynyt keskustelu aiheen ympärillä kuitenkin pitää hankkeen esillä, kun investointeja puntaroidaan jatkossa.