Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKANMAALLA ei ollakaan siirtymässä etäopetukseen hiihtoloman jälkeen.

PIRKKALAN yläkouluilla Suupanniityssä ja Nuolialassa, lukiossa ja Tredun pisteellä lentoasemalla ei siirrytäkään etäopiskeluun hiihtoloman jälkeen. Pirkanmaan ns. koronanyrkki päätti yllättäen perjantaina, että Pirkanmaalla ei noudateta Suomen hallituksen suositusta, koska Pirkanmaalla koronaa on ollut niin vähän.

Suomen hallitus teki torstaina torstaina linjauksen maan laittamisesta kolmen viikon sulkuun koronapandemian selättämiseksi maanantaista 8. maaliskuuta alkaen.

Uutinen toi perjantaiksi kiirettä kouluille, koska edessä oli hiihtolomaviikko.

– Oppilaiden vanhemmille lähtivät jo torstaina Wilma-viestit, jotka valmistivat 8. maaliskuuta alkavaan kolmen viikon etäopetukseen, kertoi pormestari Marko Jarva perjantaina puolen päivän aikaan.

– Toimimme seudullisten linjausten mukaisesti. Pirkkala ei ole tehnyt kuntana mitään sooloiluja koronapandemiaan liittyvissä toimissa. Odotamme seudulliset linjaukset pandemiatyöryhmältä, Jarva toteaa.

Pirkanmaan koronanyrkki eli alueellinen pandemiatyöryhmä kokoontuu seuraavaksi tiistaina. Silloin saadaan lisätietoa muista mahdolisista uusista rajoituksista, esimerkiksi miten toimitaan 8.3. alkaen esimerkiksi kirjastojen ja liikuntatilojen suhteen?

Pirkkalan kunnan edustajana pandemiatyöryhmässä on perusturvajohtaja Paula Paavilainen.

Kuskin paikalla alueellisessa päätöksenteossa on myös Aluehallintovirasto. Sekin linjannee Pirkanmaan rajoitusten jatkon tiistaina. Yrityselämän puolella odotetaan päätöksiä yksityisten palvelujen ja liiketoiminnan kuten ravintoloiden suhteen. Myös yksityisten liikuntapalveluiden toimintaan on nyt lupa puuttua.

Hiihtolomalaisten on syytä olla korvat tarkkana vilkkaasti muuttuvien rajoituspäätösten kanssa.

KORONATARTUNTOJEN määrä on pysynyt Pirkkalassa ja muualla Pirkanmaalla maltillisena. Viime torstaihin mennessä Pirkkalassa oli THL:n koronakartan mukaan ollut kaikkiaan 120 todennettua koronatapausta.
Tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta muistuttaa silti voimassa olevien varotoimien tärkeydestä myös hiihtoloman aikana.

– Lisäksi on tärkeää muistaa, että karanteenimääräyksen aikana ei tule kohdata muita kuin samassa taloudessa asuvia perheenjäseniä, eikä siis myöskään muita karanteeniin määrättyjä.
– Määräyksen uhmaaminen on rikosoikeudellisesti rangaistava teko ja epidemian torjunnan kannalta hyvin epäsuotavaa.
Kivijärvi harmittelee ympäri Suomea viime viikkoina ilmenneitä tapausketjuja, jotka johtuvat  ”karanteenibileiden” järjestämisestä.
– Vain osa karanteeniin määrätyistä saa tosiasiassa tartunnan.
– Tartunnan ilmetessä joutuvat muut paikalla olleet kuitenkin uuteen altistustilanteeseen, joka voikin johtaa tartuntaan, vaikka alkuperäisestä altistustilanteesta olisi selvinnyt pelkällä säikähdyksellä.
– Lisäksi uusi altistumistilanne karanteenin aikana johtaa aina karanteenin pidentymiseen.