Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKKALA aloitti yli 80-vuotiaiden koronarokotukset jo tammikuussa. Rokotukset ovat edenneet koko Euroopassa melko hitaasti. Nyt Pirkkalassa ovat rokotusvuorossa ikäryhmistä 75-79 -vuotiaat sekä 60-69 -vuotiaiden vakavin riskiryhmä.

PIRKANMAALLA on tehty uusi kokonaisarvio Suomen koronatilanteen ja uuden ohjeistuksen perusteella. Sen mukaan alueen yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset siirtyvät etäopetukseen ensi maanantaista 8. maaliskuuta lähtien. Vielä viime perjantaina Pirkanmaan ns. koronanyrkki päätti, että aihetta etäopetukseen ei ole alueen vähäisten koronatartuntojen takia.

Alueella suositellaan siirryttäväksi etäopetukseen perusopetuksen 7.-9. -luokilla ja toisella asteella 8. ja 28.3. väliseksi ajaksi erityisen tuen oppilaita lukuun ottamatta.
Aikuisten harrastustoiminta on suljettu sisätiloissa ajalla 8. - 28.3.
Lasten ja nuorten harrastustoiminta sisätiloissa (ml. jäähallit ja uimahallit) on mahdollista 2008 syntyneillä ja nuoremmilla yleisiä turvaohjeita noudattaen niin, että harrastustoiminnassa pysytään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Vuosina 2007–2002 syntyneiden harrastustoiminta on suljettuna 8. - 28.3. ellei OKM/THL turvaohjeistusta voida noudattaa.

PIRKKALASSA yli 80-vuotiaiden rokottaminen on loppusuoralla, joten rokotuksissa on siirrytty seuraavaan ikäryhmään, joka on 75–79 -vuotiaat. Kunta soittaa tähän ikäryhmään kuuluville terveyskeskuksesta maalis-huhtikuun aikana. Sähköinen ajanvaraus ei ole saatavilla ikäryhmän ajanvarauksia varten.
– Rokotteita saapuu Pirkkalaan edelleen hyvin pieniä määriä. Tämä hidastaa yhteydenottoja, joten toteutamme ajanvaraussoittoja sitä mukaa kun aikoja voidaan antaa, kunta tiedottaa kotisivuillaan.

Samoin käynnissä ovat riskiryhmään 1 kuuluvien 60-69 -vuotiaiden pirkkalalaisten rokotukset. Riskiryhmään 1 kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tilanne. Näitä ovat elinsiirto tai enintään kuusi kuukautta sitten tehty kantasolusiirto sekä kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitystä käyttävät henkilöt, aktiivinen syöpätauti, vakava krooninen munuais- tai keuhkosairaus, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, Downin syndrooma tai lääkehoitoinen 2 tyypin diabetes.

Riskiryhmä 2 tulee rokotusvuoroon myöhemmin. Siihen luokitellaan henkilöt, joilla on ykkösryhmää lievempiä, mutta kuitenkin vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia. Tarkat ryhmäluokitukset löytyvät THL:n nettisivuilta.

Pirkkalaan on avattu puhelin, jossa annetaan tietoja nimenomaan koronarokotuksiin liittyvissä asioissa. Numerosta 044 486 1905 voivat varata ajan vain rokotusvuorossa nyt olevat henkilöt. Lisäksi alle 70-vuotiaiden ykkösryhmään kuuluvien riskiryhmäläisten käytössä on sähköinen ajanvaraus. Kunnasta todetaan, että jos on varannut itselleen ajan riskiryhmäläisille tarkoitettuun rokotukseen väärin perustein, aika tullaan perumaan.

Kunta muistuttaa, että ikänsä puolesta sekä 75-79 -vuotiaisiin että vielä rokottamatta oleville 80-vuotta täyttäneihin ollaan yhteydessä kunnasta puhelimitse tai tekstiviestein rokotusajan varaamiseksi, joten itse ei tarvitse ottaa yhteyttä ajan varaamiseksi.

Katso kunnan kuulutus Pirkkalainen-lehdestä 3.3. Rokotusasioiden neuvonta Pirkkalassa 044 486 1905 arkisin klo 12-15.30, muu koronavirusneuvonta p. 050 313 3682, ma-pe klo 8-16 ja la-su klo 10-14. Lisätietoja Pirkkalan kunnan kotisivuilta.