Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

MINEAN yrittäjä Katja Kautto keräsi tarjottimelle hieman esimerkkiä kahvilan makeista viettelyksistä.

PIRKKALAN kuntakeskuksessa R-kioskin talossa Suupantien varressa avautui torstaina aivan uusi kahvila ja lounaspaikka. Tarjolla on lounasta paikan päällä, noutoruokaa ja varsin herkullisen näköinen leivonnaisten ja suolaisten valikoima.

– Minea on perheyritys. Meillä on Nokialla kolme pistettä: kahvila, bistro ja henkilöstöravintola Linnavuoressa, kertoi yrittäjä Katja Kautto.

Suupantie 2:een entisiin ompelimon tiloihin muuttaneessa Mineassa on parikymmentä asiakaspaikkaa. Kahvila on avoinna arkisin kello 8-16.30 ja lounasta tarjotaan kello 10.30-14.30. Tarjolla on keittolounas ja pari muuta kotiruokavaihtoehtoa buffet-tyyppisesti. Minea on avoinna myös lauantaisin, kello 9-15.

– Kahvilatuotteet tulevat meille pääasiassa Pyymäen ja Aallon leipomoista, Kautto esitteli leivonnaistarjontaa avajaispäivänä.

Avajaisiin osui sikäli huono tuuri, että ensi maanantaista lähtien Pirkanmaan ravintoloissa on mitä todennäköisimmin sallittua vain noutomyynti kolmen viikon ajan.

– Meiltä saa onneksi kaikki annokset myös mukaan, niin keitot, kahvit kuin lounaat. Tilanteelle ei nyt voi mitään. Harjoittelimme onneksi tätä jo Nokialla keväällä, Kautto sanoo.

Vielä torstaina, perjantaina ja lauantaina ehtii kuitenkin käydä tutustumassa ja nauttimassa kahvin tai lounaan pöydän ääressä. Harkinnassa on kahvilan avoimena pitäminen myös sunnuntaisin, kun tilanne muuttuu.