Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PARTOLANHOVIN eli entisen Partolan kenkätehtaan viereen on tulossa lisärakentamista. Havainnekuvassa keskellä taustalla kaksi seitsenkerroksista kaavan sisältämää taloa. Niiden edessä kaavailtuja uusia rivitaloja. Oikealla Korkokujan kerrostaloja. Vasemmalla edessä jo olemassaolevaa rivitalorakentamista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy.

PIRKKALAN yhdyskuntalautakunta ei hyväksynyt ensimmäisellä yrittämällä Partolan vanhan kenkätehtaan tontille tehtyä kerros- ja rivitalojen rakentamiseen tähtäävää kaavalaajennusta asetettaviksi julkisesti nähtäville.

Tontille on taloyhtiön ja rakennusliikkeen yhteistyönä ideoitu suunnitelma kahdesta seitsenkerroksisesta kerrostalosta ja rivitaloista, joita tulisi tontille kahteen riviin.

Asuntokäytössä jo 1980-luvulta ollut vanha kenkätehdas aiotaan varustaa suojelumerkinnällä. Kaavamääräysten mukaan uusien kerrostalojen ulkoseinien kate olisi punatiili, mikä on myös kenkätehtaan perinteinen ulkoasu.
Lähiasukkailta oli tullut kaavaluonnoksesta satikutia liikennejärjestelyistä. Autoliikenne kortteliin järjestettäisiin ehdotuksen mukaan uudesta liittymästä Partolantieltä, koska nykyinen yhteys Varsikujaa pitkin on kaavoittajan mielestä liian turvaton uusien talojen asukkaiden kannalta. Asukkaiden mielipiteissä uusi Partolantien liittymä näyttäytyi huonona ratkaisuna.

LAUTAKUNTA palautti kaavan lisävalmisteluun yksimielisesti. Ennen lopullista hyväksyntäänsä kaavaehdotus on joka tapauksessa vielä tulossa julkisesti nähtäville ja siitä voi jättää mielipiteitä.