Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NAISTENMATKAN koululla on todettu koronatartunta ja 40 oppilasta on asetettu karanteeniin. Arkistokuva tammikuulta, jolloin kuudesluokkalaiset ottivat maskit käyttöön kouluilla. Kuvan luokka ei liity tapaukseen.

NAISTENMATKAN koululla on todettu perjantaina koronavirustapaus yhdellä henkilöllä. Sen takia koululla asetetaan karanteeniin 40 henkilöä. Terveydenhuollon henkilöstö ilmoittaa altistuneille karanteenista tartuntatautilain mukaisesti. Karanteeniin määrätyille oppilaille käynnistetään etäopetus, josta tiedotetaan tarkemmin koulun toimesta.

– Emme voi täysin varmasti sanoa, mistä tartunta on tullut. Vahva epäily kuitenkin on lähteestä, kertoo tartuntataudeista vastaava lääkäri Jaakko Kivijärvi. Pirkkalan koronatapausten altistuneiden jäljitys tapahtuu Kivijärven mukaan joko kunnan omasta toimesta tai yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Koronatapahtumia on viime päivinä ollut joitakin Pirkkalassa. Perjantaina todettiin Naistenmatkan koulutartunnan lisäksi Pirkkalassa toinenkin tautitapaus.

Pirkkalassa on ollut aiemmin monia koronatapauksia kouluilla, edellisen kerran Toivion koululla 17. helmikuuta, jolloin 22 henkilöä asetettiin karanteeniin. Niistä ei ole ainakaan aiemmin kertynyt isompia tartuntaryppäitä.

– Koulualtistukset eivät ole johtaneet meillä lisätartuntoihin, ja sama on ollut tilanne usein muuallakin, Kivijärvi kertoo.

Tays ei ollut perjantaihin kello 14 mennessä tiedottanut muista altistupaikoista Pirkkalassa. Viimeisimmät paikat, joissa on voinut altistua Pirkanmaalla ovat Taysin tiedotteen mukaan Kebab Kopla, Kangasala 6.3 klo 18-19 ja 7.3. klo 12-13, Nattarin Yläbaari Kangasala 6.3. klo 18-19, Suoraman Pub Kangasala 6.3. klo 21-22, Kangasalan Prisman Hesburger 7.3. klo 16-17, Lielahden GoGo Tampere 5.3. klo 18.30-20, Fressi Syke Tampere 7.3. klo 10-13, Bussi nro 3 Lielahti-Keskusta 5.3. klo 7.30-8 ja Keskusta-Lielahti klo 11.15-11.45 sekä Ravintola Palowouti Ylöjärvi 6.3 klo 20-22 ja 7.3. klo 20-22.

Pirkanmaalla on myös todettu laaja tartuntaketju juniorijääkiekkoilijoiden keskuudessa. Pääosa tartunnan saaneista on 10-11 -vuotiaita. Tartuntoja on myös joukkueiden parissa toimivilla aikuisilla. Tartuntoja oli tullut leirillä, johon osallistui Aamulehden mukaan myös Pirkkalan Pingviinien junioreita.