Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

NÄMÄ Kyöstin TemppuVekara-päiväkodin pihalla maanantaina leikkineet lapset ovat osa vuosituhannen kasvukertomusta Pirkkalassa.

TÄNÄ vuonna on hehkutettu uutisissa, että Nokia on harpannut hurjaan kasvuvauhtiin asukasmäärältään. Elinvoimaa piisaa. Pidempää aikajanaa tarkastellessa huomaa, että väestönkasvu on lajina enemmän pitkänmatkan juoksua.

KOKO vuosituhannella Suomessa ovat asukasmääräänsä kasvattaneet kunnista suhteessa eniten Oulun lähikunta Liminka, Ahvenanmaan Jomala ja Pirkkala.
Pirkkalan asukasmäärä on kasvanut 20 vuodessa 60 prosentilla. Lähelle sitä on päästy Lempäälässä. Muut Tampereen seudun kunnat jäävät hajuraon päähän: Nokia, Ylöjärvi, Vesilahti, Kangasala ja Tampere ovat kasvattaneet väestöään noin 25-30 prosenttia sitten vuoden 1999 lopun.

Seitsemän Tampereen lähikunnan kasvu on ollut tällä vuosituhannella  yhteensä 87 525 asukasta. Yksistään Tampereen kasvu ollut ollut tällä vuosituhannella 50 000 asukasta lisää eli yhden isohkon kaupungin verran.
Tampereen kehyskunnat ovat lihoneet samana aikana jokainen noin 7000-8000 asukkaalla per kunta.

Aivan viime vuosina kasvu on hiipunut verrattuna 2000-luvun alun vilkkaimpiin vuosiin.

ENTÄ mitkä kunnat ovat olleet vuosituhannen väestön menettäjiä Suomessa: Hyrynsalmi, Puolanka, Rautavaara, Salla, Posio, Rääkkylä, Ilomantsi, Savukoski, Vaala ja Pello.

Lue lisää Pirkkalaisen printti- tai näköislehdestä ke 24.3.