Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KYÖSTIN päärakennus oli vain muutaman vuoden ikäinen, kun valokuvaaja ikuisti sen edustalla 1917 pidetyt Johannan päivien kesäkutsut.  Johanna Karoliina Kyösti (1837-1917) oli Markku Hakalan isoisän äiti. Tuore kuva on otettu jokseenkin samoilta jalansijoilta kuin mustavalko-otos.

KYÖSTIN tilan yli sadan vuoden ikäinen päärakennus tyhjeni vastikään päiväkotikäytöstä, kun lapset muuttivat Soljan lastentaloon.
Entisen maatilan pihamiljööseen on kaavoitettu uutta asutusta. Kyöstintien varteen on tulossa town house -tyylisiä kytkettyjä pientaloja.
Navetta ja päärakennus ovat kuitenkin suojeltuja.
Päärakennukselle mietitään nyt uutta omistajaa. Sen omistaa nyt kunta
– Suunnitelma on laittaa päärakennus myyntiin tänä vuonna, kertoo kaavoitusjohtaja Matti Jääskeläinen.
– Käytön on kaavan mukaan oltava pääsääntöisesti asumista. Sisätilat eivät ole suojeltuja, joten siinä mahdollisuuksia. Myös liiketilat, kuten kampaamo tai kahvila ovat sallittuja.
– Town house -talojen tontinluovutus menee noin vuodelle 2025. Sitä ennen 2023 on määrä myydä tontti, jolla on navetta. Sen viereen voi rakentaa kerrostalon, Jääskeläinen kertoo.

KYÖSTIN tilalla on historiaa.
Markku Hakalan sukujuuret ovat tilalta. Hänen äitinsä, 2015 kuollut Helena Kyösti oli viimeinen Kyöstin nimeä kantanut suvun edustaja.
Hakala kävi katsastamassa päärakennusta viime viikolla.
– Voisiko sille löytää myös yhteisöllistä käyttöä, kuten kahvila tai kerhotila? Alueella asuu paljon ikäihmisiä, Hakala miettii.
Hakalan isoisä Kaarle Kyösti oli tilan isäntä sen kultakaudella 1900-luvun alussa.
– Tila myytiin suvusta pois 1932, kertoo Pirkkalassa yhä ns. Vanhan-Kyöstin talossa lähellä kirkkoa asuva Hakala.
Lue lisää Pirkkalaisesta ke 24.3.