Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

SUUPANNIITYN koulun apulaisrehtori Jarkko Hovilainen järjesteli yläkoululaisten uuden opintojakson oppikirjoja koululla viime viikolla. Opintojakso vaihtuu meneillään olevan etäopetuksen aikana.

PIRKKALASSA ei peruta ensi viikonlopulle kaavailtuja rokotusaikoja, kuten kunta on aikaisemmin tiedottanut ja mistä myös Pirkkalainen kertoi tämän viikon lehdessä.

Peruutusaikeet johtuivat THL:n päätöksestä keskeyttää Astra Zenecan rokotukset, ja kyseistä rokotetta oli tarkoitus antaa 70-74-vuotiaille kuntalaisille la 27.3. ja su 28.3. Näitä rokotuksia ei tarvitsekaan nyt perua, koska Astra Zenecalla suunnitellut rokotukset voidaan toteuttaa korvaavalla rokotevalmisteella. Rokotukseen varattu aika on siten normaalisti voimassa. Terveyskeskuksesta ollaan yhteydessä ajan varanneisiin, mikäli tilanne muuttuu ja aikaa joudutaan siirtämään.

– Taysin sairaala-apteekin arvioiden mukaaan kaikki yli 70-vuotiaat saadaan mitä todennäköisimmin rokotettua valtakunnankin tasolla ensimmäisen kerra huhtikuun loppuun mennessä, kertoo tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi Pirkkalan terveyskeskuksesta.

Kivijärven mukaan yli 80-vuotiaiden kuntalaisten ensimmäiset rokoteannokset on saatu hyvin pitkälti annettua. – Mikäli joku yli 80-vuotias kuntalainen ei ole vielä saanut kutsua rokotukseen, suosittelemme ottamaan yhteyttä koronarokotusneuvontapuhelimeen tilanteen selvittämiseksi.

Ensi tiistaina, 30.3.,  kello 17-18 Pirkkalan kunta järjestää kuntalaisille avoimen tilannekatsauksen koronasta kunnan facebook-kanavalla. Paikalla ovat pormestari Marko Jarva ja tartuntatautilääkäri Jaakko Kivijärvi. Kuntalaiset voivat esittää kysymyksiä ennakkoon (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai tilaisuuden aikana.

PIRKANMAAN pandemiaohjausrhmä antoi tiistaina suosituksen etäopetuksen jatkumisesta yläkouluilla ja toisella asteella pääsiäisen yli 5.4. asti. Pirkkalan hyvinvointilautakunta kokoontuu loppuviikon aikana päättämään asiasta.

Varmaa kuitenkin lienee, että Pirkkalassa 7–9 luokkien oppilaat ja lukion opiskelijat palaavat lähiopetukseen pääsiäisloman jälkeen keskiviikkona 7. huhtikuuta. Nuolialan ja Suupanniityn koulujen sekä Pirkkalan yhteislukion opetusjärjestelyt jatkuvat pääsääntöisesti nykyisen ohjeistuksen mukaisesti. Ruoka-annosten jakoa jatketaan myös ensi viikolla. Koulut laittavat tarkemmat ohjeet koteihin Wilma-viestillä.

Pandemiaohjausryhmä ehdottaa koulujen tilojen sulkua aluehallintovirastolle 5.4. asti ja kuuden henkilön kokoontumisrajoituksen jatkamista 18.4. asti. Myös yksityistilaisuuksiin suositellaan edelleen kuuden henkilön rajoitusta. Aluehallintovirasto päättää rajoituksien jatkamisesta tällä viikolla.

Aikuisten liikuntaharrastukset sisätiloissa on suositeltu pidettäväksi tauolla toistaiseksi. Muu aikuisten ryhmäharrastustoiminta suositellaan pidettäväksi suljettuna sisätiloissa 18.4. asti.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta sisätiloissa ja jäähallissa on jo aiemmin keskeytetty 17.3.–5.4. väliseksi ajaksi.