Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

JANNE KInnunen (vas.) ja Sari Rovio olivat tulleet Pirkkalan rangelle Tampereelta. Vasta avautunut treenialue oli sunnuntaina täynnä väkeä. Kentän väylät eivät ole vielä pelattavissa.

PIRKKALAN golf-kentän range eli harjoittelualue avautui perjantaina ja houkutteli heti pääsiäisen viettäjiä ulkoilemaan. Sunnuntaina aurinkoisessa kevätsäässä palloja nakutteli nurmelle golfareita lähes rangen täydeltä, pari-kolmekymmentä henkeä. Tunnelma oli kuin varsoilla kevätlaitumella.

– Ensimmäinen golf-kevät aluillaan. Aloitimme pelaamisen vasta viime kesänä. Koko talvi tätä on odotettu, sanoi Sari Rovio, joka oli tullut ulkoilemaan ja lyöntiä hiomaan Janne Kinnusen kanssa Tampereelta.

– Omalla kentällä Tammer Golfissa range ei ollut vielä auki, he kertoivat.

– Talvella tuli käytyä sisähallissa muutama kerta. Mutta ei harrastaminen ole ollut korona-aikana oikein helppoa sisätiloissa.

PEREELLÄ asuvat Anne Riipinen-Luhtalampi ja Mika Luhtalampi kertoivat käyneensä talvella kymmenen kerran valmennuskurssin. Golfiin suhtaudutaan rennosti, mutta tavoitteitakin on.

– Sitä vartenhan treenaamassa on käyty, että pallot lentäisivät pitkälle ja suoraan, Mika Luhtalampi totesi ja täräytti päälle draiverilla. Pitkälle lensi ja suoraankin.

– Tavoite on, että kesällä hukkuisi mahdollisimman vähän palloja. Vasta sitten näkee miten peli kulkee, kun pääsee kunnolla väylille pelaamaan. Ei sitä sisähallissa oikein tiedä.

Pariskunta kiertää kierroksensa yleensä Nokian kentällä. Pirkkalassa on kätevä käydä rangella lyhyen matkan päässä.

KEVÄÄN kiinnostavin spekuloinnin paikka on golfareiden piirissä kentän avautumisaika. Nokialla väylät ovat jo avoinna. Pirkkalassa on yleensä päästy pelailemaan lähempänä vappua.

– Ei meillä ole kiire kentälle. Golf on kesälaji. Pitää olla vähän lämpimämpää ja kentän kuiva, Anne Riipinen-Luhtalampi ja Mika Luhtalampi totesivat.

Lue lisää golf-kentän kuulumisia printti-Pirkkalaisesta ke 7.4.