Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KATTOHAIKARA tavattiin keskiviikkona 7. huhtikuuta ruokailemassa Pirkkalan Aniassa. Lukijan kuva: Matti Salo.

ANIASSA kameransa kanssa liikkunut Matti Salo bongasi keskiviikkona harvinaisen lintuvieraan, kattohaikaran. – Se ruokaili kaikessa rauhassa pienehköllä tulvalammella, Salo kertoo.

Kattohaikara on suomalaisille varsinkin Virosta tuttu lintulaji. Sieltä tuttuja ovat talojen harjoilla pesivät haikaraparit. Virossa haikarapareja arvellaan olevan peräti 5000.

Suomessa kattohaikara on pesinyt onnistuneesti tiettävästi vain kerran. Tämä tapahtui Kosken kunnassa 2015, missä pari sai myös kasvatettua poikasia. Keväisin Suomeen saattaa tulla eteläisten virtausten mukana kymmeniä, joskus satojakin kattohaikaroita. Yleinen näky laji ei silti missään tapauksessa ole. Kattohaikarat voivat saapua Suomeen Virosta Suomenlahden yli tai kaakkoisvirtauksilla Karjalan kannaksen kautta.

Kattohaikara on kookas, pitkäjalkainen ja pitkäkaulainen lintu. Ruumis on kokonaan valkoinen, mutta siipisulat mustat. Lintua ei voi sekoittaa harmaahaikaraan, joita viihtyy yleisemmin Pyhäjärvenkin rannoilla. Kattohaikara astelee maassa arvokkaasti ja pitää lentäessään kaulaa suorana.KATTOHAIKARAA pidetään hyvän onnen tuojana ja kaikille tuttu on tarina haikaroista tuomassa vauvoja nokkanyytissään koteihin.

Juttua korjattu to klo 13. Haikara kuvattiin  keskiviikkona 7. huhtikuuta, ei torstaina.