Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

TÄLTÄ näyttää Härmälästä kohti Pirkkalaa kulkevan pyörätien varsi ja uusi asuinkortteli tulevaisuudessa kaavahavainteiden mukaan. Vastapäätä Prismaa rakentuu viisi kerrostaloa.

KORKOKUJAN asuintalojen jatkeeksi on tulossa viisi kerrostaloa Naistenmatkantien varteen. Kunnanhallitus on asettanut kaavaehdotuksen nähtäville.
Vastapäätä Prismaa metsikköisen kummun maisemissa olevan kohteen asuinneliöitä säädettiin alaspäin sitten kaavaluonnoksen.
Ehdotus sisältää yhä melkomoiset 12.480 neliötä rakennusoikeutta. Luonnoksessa oikeutta oli 14.400 kerrosneliötä.

VIEREISEN Korkokuja 1:n asukkailta tuli 39 henkilön allekirjoittama muistutuskirjelmä, jossa kritisoitiin kaavaluonnoksen uuden asutuksen mahdollisia liikennehaittoja ja haluttiin kummulla olevan metsän säilyvän kaikkien käytettävissä.
– Monen lähialueen lapsen ensimmäiset luontokokemukset on juurikin hankittu kyseiseltä alueelta, asukkaat muistuttivat.
Kirjelmöinnistä oli apua.
– Asemakaavaehdotus on kehittynyt valmisteluaineistosta saadun palautteen johdosta, kertoo arkkitehti Santeri Kortelahti.
– Lähivirkistysalue säilyy siinä edelleen yleisenä puistoalueena. Tämän lisäksi asemakaavaehdotuksessa on poistettu kevyenliikenteen yhteys itäpuolisen taloyhtiön vastaiselta rajalta.
Ilman muutosta lähivirkistysalueesta olisi tulossa osa uusien asuintalojen pihatonttia.

Lue lisää Pirkkalaisen ke 7.4. näköislehdestä tai printtiversiosta.