Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PIRKAN opiston tanssikoulu toimii Pirkkalassa ja Nokialla. Opetusta on tarjolla lapsille ja nuorille. Opistolla kannustetaan nyt hakemaan iloa kevääseen myös uusilta kursseilta. Kuva: Niina Manninen

Pirkan opiston taidekouluissa kaikenikäiset taiteenharrastajat  voivat opiskella pitkäjänteisesti musiikkia, kuvataidetta, tanssia, teatteria ja mediataidetta.  Hakuaika taidekoulujen lukuvuoden 2021-2022 opintoihin päättyy huhtikuun lopussa.
Mediataiteessa pääsee hyödyntämään lähes rajattomasti uusimpia sähköisiä työkaluja ja yhdistämään kuvaa, ääntä, valoa ja liikettä.
Musiikkiopistossa opetellaan laulamista ja soittamista, ja kuvataidekoulussa taas saa toteuttaa luovuuttaan visuaalisin keinoin.
Teatteri- ja Tanssikoulu kutsuvat esittävien taiteiden ja kehollisen itseilmaisun pariin.
Taidekoulujen opetus on taiteen perusopetusta, joka perustuu lakiin. Opetus on tavoitteellista ja vuosittain tasolta toiselle etenevää luoden edellytykset elinikäiselle taiteen harrastamiselle.

KEVÄÄN kursseissa Pirkan opistolla puhaltavat uudet tuulet, kun erikoinen kevät on saanut opiston työmuurahaiset ideoimaan paljon uusia kevätkursseja asiakkaiden toiveisiin ja tarpeisiin.
Valikoimissa on noin 60 uutta keväistä lyhytkurssia.
– Moni kurssi on peruuntunut tai siirtynyt etäopetukseen koronakevään myötä. Haluamme tarjota innostavia ja turvallisia mahdollisuuksia jatkaa harrastamista myös poikkeustilanteessa, kertoo Pirkan opiston rehtori Matti Korolainen.


Uudet kurssit on suunniteltu opiskelijan hyvinvointi ja harrastamisen ilo edellä.
Suurin osa järjestetään verkossa tai turvallisesti ulkotiloissa maksimissaan 10 henkilön ryhmissä.
Kursseilta löytyy mm. juoksukoulu sohvaperunalle, Rammstein-saksaa ja Bollywood-tanssia puistossa.
Kielikursseilla on mahdollista keskustella taiteesta tai maistella viinejä espanjan kielellä.
Kevätkurssit ovat nyt auki ilmoittautujille

Lisätietoja hausta taidekouluihin ja kevään uusista kursseista www.pirkanopisto.fi.