Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

KOULUKAMPUKSEN auditorioon tulee 265-paikkainen siirtokatsomo.  Tasalattiaisena tilaan mahtuu noin 400 henkilöä. Suupan koko koulukeskusalue uudistuu lähivuosina. Alueella käynnistyy samaan aikaan Pirkkala-kampuksen rakentamisen kanssa myös Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen laajennuksen hankesuunnittelu.Kuva: BST-Arkkitehdit Oy.

PIRKKALAAN on kaivattu jo monta vuosikymmentä omia kulttuuritiloja, joissa voisi järjestää muun muassa konsertteja ja teatteriesityksiä. Nyt toive on toteutumassa.
Ensi syksynä nykyisen koulukeskuksen korttelissa alkavat Pirkkala-kampuksen rakennustyöt. Kampukselle tulee tapahtumatila, auditorio, jossa voi järjestää niin kulttuuritilaisuuksia kuin kokouksia. Esimerkiksi Pirkkalan valtuuston kokoukset pidetään jatkossa täällä.
Kampuksen tiloja pääsevät hyödyntämään myös Pirkan opisto, pirkkalalaiset yhdistykset ja ulkopuoliset tilojen vuokraajat.
Kampukselle muuttaa myös nykyisin vapaa-aikakeskuksella toimiva nuorisotila Nasta.

Suurin  käyttäjäryhmä ovat kuitenkin koululaiset ja päiväkotilapset.
Saman katon alle tulevat tilat sekä Suupanniityn koululle että Naistenmatkan koululle, joissa on yhteensä 1200 oppilasta.
Lisäksi kampukselle rakennetaan lastentalo, jonka alakerrassa toimii 8-ryhmäinen päiväkoti ja yläkerrassa Naistenmatkan koulun esi- ja alkuopetus eli luokat 0-2.
– Kampuksen rakentaminen käynnistyy ensi syksynä,  kertoo Suupanniityn koulun rehtori, Pirkkala-kampuksen hankekoordinaattori Marita Intonen.
– Tuolloin Naistenmatkan koulu siirtyy väistötiloihin, ja sen vanhojen koulurakennusten purku alkaa lukuunottamatta koulun uusinta laajennusosaa.

Rakennustyöt kestävät noin kolme vuotta. KVR-urakoitsijaksi on valittu YIT Suomi Oy. Sisätilat saataneen valmiiksi kevättalvella 2024. Koulutyö uusissa tiloissa alkaa syksyllä 2024.


– Suupanniityn koulu toimii nykyisissä väistötiloissa koko rakennustöiden ajan. Vanhat yläkoulun rakennukset, joissa sijaitsevat muun muassa koulun ruokala ja sali, puretaan kesällä 2024.
Kampuksen pihatyöt valmistuvat seuraavana kesänä, vuonna 2025.
– Tästä syystä saattaa olla, että päiväkotitoiminta käynnistyy kampuksella vasta vuonna 2025.

Pirkkala-kampus

- Saman katon alle koulutaloon Naistenmatkan koulu (3-6 -luokat) ja Suupanniityn koulu (7-9 -luokat).
- Lisäksi lastentalo, jossa 8-ryhmäinen päiväkotisolu ja Naistenmatkan koulun 0-2-luokat; nuorisotila Nasta sekä tapahtumatila (auditorio) kokous-, koulutus- ja kulttuurikäyttöön.
-  Kouluissa yhteensä noin 1200 oppilasta, joista esi- ja alkuopetuksessa noin 200 lasta. Varhaiskasvatuksessa 168 laskennallista hoitopaikkaa. Henkilöstöä noin 200.
-  Rakennustyöt käynnistyvät syksyllä 2021.

- Koulutyö alkaa uusissa tiloissa syksyllä 2024.