Pirkkalainen on vuodesta 1961 ilmestynyt Pirkkalan ja eteläisen Tampereen uutis- ja ilmoituslehti. Se jaetaan keskiviikkoisin ilmaiseksi noin 15.000 talouteen Pirkkalassa, Härmälässä, Rantaperkiössä ja Hatanpäällä.

Tervetuloa lehden pariin!

Klikkaa tästä auki tuorein Pirkkalainen uusiutuneena näköislehtenä!

Voit edelleen lukea lehden myös pdf-muodossa Lehtiarkisto-valikosta

PEREENSAAREEN on tulossa erilaisia virkistysmahdollisuuksia yleisestä saunasta padelin peluuseen ja veneilyyn. Kunta valitsi maanantaina yrittäjäkumppanin saaren toimintoja pyörittämään.

PEREENSAAREN virkistys-, matkailu- ja ravintolapalveluita alkaa pyörittää Saarni Kiinteistöt Oy.
Kunnanhallitus hyväksyi maanantaina kunnan ja yrityksen välisen maanvuokrasopimuksen satama-alueesta sekä Pereensaaren yhteisjärjestelysopimuksen alueiden hoidosta ja vastuista.
Lisäksi kunta vuokraa yritykselle Pereensaaren suojellut huvilan ja saunan ja antaa tarvittavat luvat puistoalueen käyttöön. Yritys voi esimerkiksi sijoittaa padelkenttiä alueen puistosuunnitelmassa  osoitetulle paikalle.

Saarni Kiinteistöt Oy on pirkkalalainen perheyritys.
– Ensimmäisenä on tarkoitus rakentaa talviuintipaikkanakin toimiva yleinen sauna sekä kaksi ulkopadelkenttää, hallituksen puheenjohtaja Tommi Saarni kertoo.
Sauna tulee saaren etelärannalle nousevaan uudisrakennukseen, johon on suunnitteilla myös kioski ja kahvila.  Myöhemmin rakennus palvelisi myös sen edustalle suunniteltua, joskus tulevaisuudessa  toteutettavaa moottorivenesatamaa.
Saunan ja padelkenttien rakentaminen alkaa Saarnin mukaan heti, kun kunta saa valmiiksi alueen kunnallistekniikan ja ajoväylät. Niiden rakennustyöt käynnistyvät tänä kesänä.
– Pereensaaressa pääsee ehkä jo ensi talvena talviuinnille, Saarni ennakoi.
Pereensaaren huvilaan on mietinnässä ravintolatoimintaa.

– Huvila-aluetta alamme remontoida viimeisenä.

Lue lisää Pirkkalaisesta ke 12.5.

Suojeltu huvilarakennus vaatii Saarnin mukaan tuntuvan remontin, mutta museoviraston kanssa on neuvoteltava ensin, mitä huvilalle voi tehdä.
Sen sijaan huvilan vieressä sijaitseva vanha sauna on Saarnin mielestä niin huonossa kunnossa, että sen korjaaminen ei tunnu mielekkäältä.
– Sen paikalle voisi mahdollisesti rakentaa uuden tilaussaunan.
Huvilan edustalle on kaavailtu vierasvenesatamaa.

Nykyisellään alue on liki luonnontilassa polkuja, venepaikkoja ja huvilaa lukuunottamatta. Pyhäjärven Pereensaari ei ole nimestään huolimatta saari, vaan sinne pääsee maakannasta pitkin.